zaterdag, 03 december 2016 17:34

Kethel Spaland boekt zeer terechte eerste overwinning

waterwegsport Schiedam - VV Kethel Spaland heeft vanmiddag een roerige week afgesloten met een overwinning. Op het eigen sportpark werd middenmoter Honselersdijk met 1-0 verslagen. Tim Lansbergen wist in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. De Schiedammers wat afgelopen maandag het contract met trainer Raymond Kraaijbeek beëindigde en daags hierna Peter van Buren aanstelde als nieuwe hoofdtrainer. Hij zal komende dinsdag straten en liet het werk vandaag over aan Robin Smallegange en Ronald Scholte.

De Schiedammers waren heer en meester vanmiddag en op de overwinning van vandaag was dus niets af te dwingen. Voor rust had Kethel Spaland al op voorsprong moeten staan, maar keeper Boy Zuijderwijk wist de prima schoten van Yuri Nooteboom en Yordi Eijsberg prima te pareren. Ook nu rust was het spel van de Schiedammers beter en kon na een kwartier spelen daadwerkelijk gejuicht worden. Na uitstekend voorbereidend werk van Yordi Eijsberg, wist Tim Lansbergen de bal achter de keeper te plaatsen. Eerder in het seizoen ging het na een voorsprong van Kethel Spaland mis, maar vandaag wisten de heren door de tomeloze inzet de drie punten eindelijk thuis te houden.

Aanvoerder en matchwinnaar Tim Lansbergen zat er helemaal doorheen. “Ik ben helemaal leeg, nu een spelen zat er eigenlijk al helemaal doorheen. Je staat op dat moment al met 1-0 voor. Ik denk dat we vandaag ook de betere ploeg waren en ontzetten veel kansen gecreëerd hebben. Twee weken geleden hebben we met de groep bij elkaar gezeten, toen hebben gezegd dat we keihard moeten werken. Dat is DSO al ingezet en vandaag hebben we gedaan wat we hebben afgesproken. Na deze ontlading gaan we vanavond wel even feesten”, sloot de sympathieke Lansbergen af.

Interim trainer Robin Smallegange was uiteraard ook opgelucht. “Vooraf heb ik aangegeven dat we met zijn alle keihard moeten werken en het veld klein houden. Voor rust hadden we al met 3-0 voor kunnen staan, maar hun keeper pakt die ballen goed. Het is nog ver weg, maar dit geeft wel een goed gevoel en dit had de club en de jongens wel even nodig, aldus Smallegange.
Kethel Spaland boekt zeer terechte eerste overwinning

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws