zaterdag, 29 april 2017 19:02

Kethel Spaland degradeert naar derde klasse

waterwegsport

Schiedam - Wat al in de lucht hing is vandaag werkelijkheid geworden: De zaterdag voetballers van Kethel Spaland zijn gedegradeerd naar de derde klasse.

De Kethellappers kende een turbulent seizoen waarin de Schiedammers verhuisde van het vertrouwde sportpark Kethel naar het sliksplinter nieuwe complex Willem Allexander. Na een zeer slechte competitiestart werd oefenmeester Raymond Kraaijbeek in de winterstop vervangen door Peter van Buren waarna de Kethellappers begonnen aan een imposante inhaal race om het vege lijf te redden.

Ondanks de goede serie overwinningen werd verleden week de crussiale tweestrijd tegen Soccer Boys onterecht verloren waarna vandaag tegen het sterke DSO de definitieve nekslag volgde: 1-4 (0-1 ruststand).

Directe concurrent om de onderste plaats, Honselersdijk won overtuigend van CWO met 0-5 waardoor de Vlaardingers de droom op nakompetitievoetbal zagen vervliegen.

Ondanks de degradatie hebben de Schiedammers laten zien over een goede ploeg te beschikken en is met het nieuwe complex de basis gelegd voor sportieve successen in de toekomst.

Kethel Spaland degradeert naar derde klasse

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws