zaterdag, 25 maart 2017 19:55

Kethel Spaland in mineur na gelijkspel

waterwegsport Schiedam - De zaterdagvoetballers van Kethel Spaland hebben vanmiddag wederom niet verloren. Zo werd het vandaag tegen HVC’10 uiteindelijk 3-3. Toch overheerst de teleurstelling bij de Schiedammers, omdat zij de gelijkmaker van HVC’10 in blessuretijd moesten incasseren.

Kethel Spaland begon furieus aan de wedstrijd en had binnen het kwartier al vier opgelegde kansen, echter bleef de 0-0 op het scorebord staan. HVC’10 kreeg gaandeweg wat meer balbezit, maar wist zich geen raad met de felle Schiedammers. Na ruim een half uur spelen werd het dan ook terecht 1-0. Tim Oosterwaal wist te scoren, nadat Yuri Nooteboom hem in die positie bracht.

Ook de tweede helft begon Kethel Spaland vol gif en wisten zij al snel de 2-0 te scoren. Uitblinker Yuri Nooteboom wist de bal in tweede instantie achter de keeper van HVC’10 te plaatsen. Lang kon de thuisploeg niet genieten van deze ruime voorsprong, daar de gasten uit Hoek van Holland een minuut later al de 2-1 wisten te maken. Vanaf dat moment ging het spel op en neer met voor beide teams kansen. Dat er nog meer doelpunten gemaakt zou worden, daar was iedereen van overtuigd. HVC’10 nam een eerste aanzet hiertoe door de 2–2 binnen te tikken na een scrimmage. De thuisploeg gaf niet op, wilde de wedstrijd winnen en kreeg waar het recht op had. Yuri Nooteboom wist 5 minuten voor tijd, zijn ploeg weer op voorsprong te zetten. Daar waar iedereen al klaarstond om de overwinning te vieren, kreeg de thuisploeg diep in de blessuretijd alsnog de 3-3 te verwerken.

Trainer Peter van Buren gaf na afloop toe, dat hij het gevoel had de wedstrijd verloren te hebben. “Dit voelt echt als een verlies. De wil was er om te winnen, vooral de eerste helft speelde we goed. Het tekent de ploeg dat we na die 2-2, toch weer op voorsprong weten te komen, dat is wel winst. We hebben alleen geen echte killers en willen soms het te voetballend oplossen. De jongens hebben echt wel hun best gedaan en ik kan niemand iets verwijten. We komen hier wel sterker uit”, sloot Van Buren af.
Kethel Spaland in mineur na gelijkspel

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws