zondag, 09 april 2017 00:34

Kethel Spaland vernedert Sportclub Monster

waterwegsport

Schiedam - De zaterdagvoetballers van Kethel Spaland hebben vanmiddag een zeer belangrijke overwinning geboekt. In een duel met Sportclub Monster waren de Schiedammers heer en meester en wisten zij uiteindelijk met 6-2 te winnen. Met nog vier speelronden te gaan kruipt Kethel Spaland richting een nacompetitieplaats.

Vanaf het begin van de wedstrijd liet Kethel Spaland weten, dat er vandaag niets te halen viel, zo stuitte Milletson op de keeper, had Kethel Spaland een penalty moeten krijgen vanwege handsbal van Monster en werd een schot van Oosterwaal door de keeper van Monster verwerkt tot corner. Verschoor wist de score zeer terecht wel te openen. Hij scoorde van 20 meter door de bal in de verre hoek te plaatsen. Na een half uur spelen scoorde Lansbergen de 2-0. De middenvelder scoorde met zijn linker via een prachtige lob over de keeper heen. Monster kreeg tussendoor twee kansen, maar deze werden prima gepareerd door Hortensius.

Ook de tweede helft begon furieus wat resulteerde in 3 doelpuntenmaker binnen 10 minuten. Na amper tien seconden had Milletson al moeten scoren, echter belandde zijn inzet in de handen van de keeper. Vlak daarna viel wel en 3-0, Lobiyed werd door Oosterwaal bereikt en ronde prima af. Twee minuten laten wist ook Milletson zijn goaltje mee te pikken; 4-0. Vlak daarna maakte Wijngaaarde na een prachtige assist van Nooteboom, wellicht nog mooier af; 5-0. De wedstrijd was hiermee gespeeld en de thuisploeg nam wat gas teug. Hierdoor lieten zij Monster toch twee keer scoren, maar tussen deze twee treffers scoorde Milletson met een prachtige lob zijn tweede van de dag.

Trainer Peter van Buren, sprak vol trots “We hadden vandaag veel meer de wil om te winnen dan dat zij hadden. Misschien hadden we er wel meer moeten maken, toch baal ik een beetje van de twee tegenstreffers, we hadden vandaag echt de nul moeten houden. In de rust heb ik aangegeven dat we voor de 3-0 moesten gaan en niet voor het behouden van de 2-0. We hebben namelijk niets te verliezen. Dat die 3-0 dan snel valt dwing je zelf af. Dit was wel één van de beste wedstrijden die we gespeeld hebben”.

Over twee weken zulken de Schiedammers wederom een cruciaal duel spelen, dan is Soccer Boys de tegenstander.

Kethel Spaland vernedert Sportclub Monster

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws