maandag, 13 april 2015 08:11

KethelSpaland met youngsters naar lijfsbehoud

waterwegsport

De zondag afdeling van KethelSpaland heeft een grote stap gezet richting lijfsbehoud in 3D. De ploeg van oefenmeester Frans Schaap won het uitduel met directe concurrent LMO met 1-4.
De Schiedammers speelde een goede wedstrijd en konden zichzelf alleen verwijten dat de score niet veel hoger uitviel.
Glenn van Troost was weer op stoom en nam de eerste 2 doelpunten voor zijn rekening. Vooral de tweede was van grote schoonheid toen van Troost een slim overstapje van routenier Fedja Mettes promoveerde tot een doelpunt.
Nadat de wedstrijd 5 minuten voor rust tijdelijk werd gestaakt omdat de grensrechter (!) van de thuisclub het veld na een directe rode niet wilde verlaten was het middenvelder Cenan die, wederom op aangeven van Mettes, de bal vanaf 40 meter in de hoek plaatste.
Nadat LMO de marge terug had gebracht naar 2, liet trainer Frans Schaap zien dat het ook met e toekomst wel snor zit bij de ploeg uit Schiedam door 3 eerste jaars A-junioren in te brengen. Fedja Mettes werd door zijn zoon Ferry vervangen in de spits en ook Mitchel de Wit en Auke Zuidgeest maakte hun debuut in de hoofdmacht.
Mitchel de Wit gooide zelfs met zijn doelpunt in de 84ste minuut de wedstrijd in het slot. GLZ werd in de afdeling door de winst tegen Basiktas kampioen.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws