zaterdag, 30 april 2016 18:26

KethelSpaland zet grote stap naar handhaving

waterwegsport

Schiedam – De zaterdagvoetballers van KethelSpaland hebben een grote stap gezet naar handhaving. De ploeg van oefenmeester Raymond Kraaybeek won op eigen veld de degradatiekraker van laagvlieger Lobardijen met 3-1.

Na een 0-0 ruststand kwamen de gastheren tegen de fysiek sterke tegenstander na goed voorbereidend werk van aanvaller Mokveld via Chainne op voorsprong.
Amper 2 minuten later stond het alweer gelijk toen Lombardijen een knullige verdedigingsfout genadeloos afstrafte en de bal vanaf 20 meter achter KethelSpaland sluitpost Welbie deponeerde.
Na de gelijkmaker leken de Schiedammers de schroom van zich af te gooien en was er maar 1 ploeg die aanspraak maakte op de overwinning.

De beloning kwam dan ook in de vorm van de 2-1 waarin Mokveld een slim steekpasje van Roozen genadeloos tegen de touwen joeg.
Het laatste woord was voor de invallers aan KethelSpaland zijde: Jasper Koning zorgde met een afgemeten voorzet dat Tim Oosterwaal knap tegendraads voor de beslissende 3-1 kon zorgen.
Kraaybeek was tevreden met de overwinning. “In de eerste helft regeerde de angst en durfde we het initiatief niet te nemen maar de tweede helft hebben we het geduld op kunnen brengen om Lombardijen stuk te spelen en dat is uiteindelijk beloond.”

Ondanks de overwinning blijft Kraaybeek realistisch.”We hebben een grote stap naar handhaving gezet maar we zijn er nog niet. Volgende week wacht directe concurrent Groote Lindt en die moeten we winnen.” aldus de Schiedammer die eerder de dag kampioen werd met excelsior’20 F1.

KethelSpaland zet grote stap naar handhaving

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws