vrijdag, 14 maart 2014 23:57

Kick Off Hollandse Huiskamers

De Gemeente Schiedam, het Stedelijk Museum Schiedam en Stichting Mooi Werk werken samen in het project Hollandse Huiskamers. De kick off van het project en de lancering van het gemeentelijk themajaar wonen vindt op zaterdag 22 maart 2014 plaats in het auditorium van het Stedelijk Museum Schiedam.

De Hollandse Huiskamers zijn vier woonkamers die gedurende 2014 in vier verschillende wijken in Schiedam worden ingericht. Hierin staan achtereenvolgens vier decennia uit de vorige eeuw centraal, gekoppeld aan een kunstwerk uit de tentoonstelling Ik hou van Holland, Nederlandse kunst na 1945. Elke woonkamer wordt een ontmoetingsplaats waar bezoekers kennis kunnen maken met spullen en herinneringen van mede-Schiedammers en waar men deel kan nemen aan een workshop, lezing of bijeenkomst. De inrichting en programmering komt tot stand met behulp van vele Schiedammers, bewonersverenigingen, culturele instellingen, bedrijven en ondernemers.

Op 12 april zal de eerste woonkamer feestelijk worden geopend op de Johan de Wittsingel in een sfeervolle jaren vijftig woning.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws