vrijdag, 06 maart 2015 09:54

Kick-off nieuwe Vlaardingse VrijwilligersApp

Op donderdag 5 maart 2015 lanceerde wethouder Buurten en Participatie Hans Versluijs de Vlaardingse VrijwilligersApp. Het Servicepunt Vrijwilligers van de gemeente Vlaardingen ontwikkelde een speciale vrijwilligersapplicatie voor de smartphone.

Met deze Vlaardingse VrijwilligersApp kunnen niet alleen al actieve vrijwilligers maar ook alle andere Vlaardingers eenvoudig op zoek naar vrijwilligerswerk. Een nieuwe service is de Klussenbank. Hierin kunnen Vlaardingers op zoek naar een incidentele vrijwilligersklus maar ook zelf een incidentele klus plaatsen. Ziet men dus een vacature of klus die aanspreekt, dan kan men hier direct via de App op reageren. In de App staat ook het actuele gratis cursusaanbod voor vrijwilligers. Aanmelden voor een cursus kan uiteraard ook via de App. Verder blijf men met de VrijwilligersApp altijd op de hoogte van de laatste nieuwsberichten en acties van het Servicepunt Vrijwilligers.

Vrijwilliger worden? Het Servicepunt Vrijwilligers adviseert graag!

Vlaardingen telt zo'n 15.000 vrijwilligers en daar is de gemeente heel trots op. Het is belangrijk dat organisaties vrijwilligers aan zich weten te binden én dat mensen elkaar in de wijk weten te vinden door middel van vrijwilligerswerk. Dat wil de gemeente graag faciliteren. Het Servicepunt Vrijwilligers is makelaar in vrijwilligerswerk: voor (toekomstige) vrijwilligers én voor organisaties die (willen) werken met vrijwilligers. De medewerkers van het Servicepunt bemiddelen, geven advies, ondersteunen vrijwilligers, maatschappelijke stagiairs en vrijwilligersorganisaties en zorgen er voor dat zij elkaar weten te vinden. De VrijiwilligersApp is een waardevolle aanvulling op deze diensten.

Download nu de Vlaardingse VrijwilligersApp!

De Vlaardingse VrijwilligersApp bekijken? Download hem nu uit de Appstore voor IOS of Playstore voor een Android smartphone.

Meer informatie over vrijwilligerswerk in Vlaardingen vindt u op www.vlaardingen.nl/vrijwilligers .

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws