vrijdag, 06 februari 2015 12:50

Kick-off Wijksportvereniging Zuid druk bezocht

Op woensdagmiddag 4 februari was in sportzaal Zuid en in de peuterspeelzaal van wijkschool de Gorzen de kick-off van de Wijksportvereniging Zuid. Zo'n 120 kinderen van de St. Willibrordus en wijkschool de Gorzen maakten van de mogelijkheid gebruik om kennis te maken met verschillende sporten die binnen deze Wijksportvereniging worden aangeboden.

Met de kick-off in Zuid is de inmiddels vierde Wijksportvereniging in Schiedam van de grond gekomen. De wijken Nieuwland, Oost en West gingen de wijk Zuid voor.

Wijksportvereniging

De Wijksportvereniging is een initiatief van de gemeente Schiedam. Binnen een wijksportvereniging kunnen kinderen kiezen uit verschillende sporten. Het sporten gebeurt in de buurt van de school. De kinderen krijgen les van professionele trainers, ze kunnen met andere kinderen een sport beoefenen en toernooitjes spelen, allemaal in de eigen wijk. Door de komst van de Wijksportvereniging kan er wekelijks op een vast moment na schooltijd worden gesport. De kick-off is een eerste kennismaking. Kinderen van beide scholen kunnen zich nu inschrijven voor een verdere kennismakingsperiode van zes weken, die na de voorjaarsvakantie start. Na die zes weken bepalen de kinderen of zij lid worden van de Wijksportvereniging en dus wekelijks gaan trainen bij een van de sportaanbieders.

Betrokken organisaties

De twee basisscholen in Zuid en het team Zorg, Welzijn en Sport van de gemeente Schiedam werken nauw samen binnen de Wijksportvereniging. Verder zijn de sportverenigingen DansZee (kleuterdans + streetdance), ssv HBSS (zaalvoetbal) en Ped's Sports Centre (judo, karate, thai-boksen, taekwondo, jiu jitsu, groundbattle) als samenwerkingspartner betrokken.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws