dinsdag, 29 september 2015 20:48

Kick Off Wijksportverenigingen Schiedam Zuid en Oost

Morgen, woensdag 30 september, is de Kick Off van de Wijksportverenigingen van Schiedam Zuid en Oost. Kinderen uit het basisonderwijs krijgen de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende sporten die binnen de Wijksportverenigingen worden aangeboden.

Locaties

- sportzaal Zuid en de peuterspeelzaal van de Sint Willibrordusschool aan de Dirk Durrerstraat 1
- sportzaal Oost aan de Celciusstraat 4

Wijksportvereniging

De Wijksportvereniging is een initiatief van de gemeente Schiedam en heeft als doel dat kinderen laagdrempelig in hun eigen buurt kunnen sporten. Door de komst van de Wijksportvereniging kan er wekelijks op een vast moment na schooltijd worden gesport. De kinderen kunnen kiezen uit verschillende sporten, zij krijgen vervolgens les van professionele trainers. Daarnaast kunnen zij met andere kinderen een sport beoefenen en toernooitjes spelen.

Kinderen van de scholen uit Schiedam Zuid en Oost kunnen zich in schrijven voor een verdere kennismakingsperiode van zes weken. In Oost kan dat via een website (laptop is op locatie). In Zuid kan het via inschrijfformulieren. De lessen duren zes weken en beginnen na de herfstvakantie. Na zes weken bepalen de kinderen of zij lid willen worden van de Wijksportvereniging en dus wekelijks gaan trainen bij een van de sportaanbieders.

Betrokken organisaties

Alle basisscholen in de wijken Zuid en Oost en de gemeente Schiedam werken nauw samen binnen de Wijksportvereniging. Verder zijn de sportverenigingen DansZee (kleuterdans + streetdance), ssv. HBSS (zaalvoetbal), Ped’s Sports Centre (budosporten), AXIA (turnen), Tennispark Spieringshoek (tennis), Move 4 You (volleybal), Juventus (basketbal) en Otter Sport(step-aerobics) als samenwerkingspartner betrokken.

Kick Off Wijksportverenigingen Schiedam Zuid en Oost

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws