Kids nemen het op tegen de zakkenrollers
woensdag, 20 mei 2015 16:10

Kids nemen het op tegen de zakkenrollers

Vorige week woensdag namen de politiekids in Vlaardingen het op tegen de zakkenrollers. Het project 'Politiekids', een samenwerking tussen de gemeente en de politie, is bedoeld om kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 10 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met de politie. Ze gaan een aantal keer per jaar samen met agenten op stap in de wijken van Vlaardingen en krijgen vooraf instructies.

Afgelopen woensdag werd tijdens de briefing uitgelegd dat, met de drukte op de markt, er niet alleen eerlijke mensen rondlopen maar ook mensen die uit zijn op de spullen van anderen. De politiekids leggen de mensen op hun eigen manier uit wat ze kunnen doen om zakkenrollen te voorkomen. Zo werden als tips gegeven dat mensen hun tas voor op hun buik moeten dragen, de rits altijd dicht moeten doen en geen waardevolle dingen in de achterzak van hun broek moeten stoppen.

De politiekids hebben zeker 60 mensen aangesproken en 10 daarvan hadden inderdaad niet door dat hun tas, die op hun rug hing, open stond. Halverwege de actie kwam een 'melding' binnen dat er 2 'verdachten' waren gesignaleerd met een omschrijving hoe zij eruit zagen. De politiekids kregen de opdracht om de verdachten zo snel mogelijk te vinden. De nep-zakkenrollers werden snel gepakt!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws