maandag, 23 mei 2016 08:49

Kijkje in de toekomst van het Schiekwartier

Schiedam - Op woensdag 25 mei 2016 tussen 15:00 en 21:00 uur wordt in voormalig Hotel de Kroon (Koemarkt 1c) een tentoonstelling over het Schiekwartier georganiseerd. De tentoonstelling geeft inzicht in de ontwikkelstrategie Schiekwartier en geeft een terugkoppeling van de resultaten van het dromenlab 2015. 

Wat ooit begon als locatie voor prijsvraag Europan12 wordt nu Schiekwartier genoemd: het gebied rondom de Koemarkt en het voormalig VROM terrein aan de Buitenhavenweg. De locatie is uniek vanwege de ligging op de grens met de historische binnenstad en het bedrijventerrein Nieuw Mathenesse. Beide langs de Schie en al eeuwenlang een centraal punt in Schiedam.

Inloopmoment

Het inloopmoment over het Schiekwartier is een vervolg op het succesvolle Dromenlab dat vorig jaar juni heeft plaatsgevonden. Dromenlab was een week waar bewoners, ondernemers en vele anderen werden geprikkeld hun fantasie te laten werken en een nieuwe kijk te ontwikkelen voor deze unieke plek. Het Dromenlab heeft veel mensen op de been gebracht en bruikbare idee├źn opgeleverd. Het werk en de uitkomsten van het Dromenlab hebben geleid tot de naamgeving Schiekwartier en aanbevelingen in de ontwikkelstrategie Schiekwartier.

Ontwikkelstrategie Schiekwartier

Een ontwikkelstrategie voor het Schiekwartier betreft een verdere uitwerking van de opgave van Europan en bevat een samenhangende aanpak van de opgave en haar deelopgaven, van bestaand beleid tot een integraal plan. De strategie geeft inzicht in de mogelijke toekomstige ontwikkelingen van het Schiekwartier op korte en/of lange termijn en heeft de flexibiliteit om aan te sluiten op de werkelijkheid van een veranderende economisch/maatschappelijke context en de dynamiek van de eigentijdse stadsontwikkeling.

Vervolg

De gemeenteraad wordt in september 2016 gevraagd de ambities uit de ontwikkelstrategie Schiekwartier vast te stellen. Daarna zullen de deelopgaven opgewerkt worden tot projecten met ieder een eigen participatietraject.

Meer informatie

Meer informatie over het Schiekwartier kunt u vinden op: www.schiedam.nl/schiekwartier en www.facebook.com/schiekwartierschiedam 

Kijkje in de toekomst van het Schiekwartier

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws