donderdag, 23 oktober 2014 09:42

Kinderboerderijtje de Gorzen wordt moestuin

Aan de Maasboulevard in Schiedam ligt het terrein van het voormalige Kinderboerderijtje de Gorzen al een tijd braak.
Via Schiedams Doen wordt er nu een nieuwe bestemming aan gegeven.
Met een prachtige stadslandbouwtuin op het eerder braakliggende terrein op het Wibautplein, heeft de indiener van het Schiedam Doen voorstel nummer 99, Herbert Nikkels, een prachtige oogst kunnen doneren aan de Voedselbank. De schitterende zomer, acht super-gemotiveerde vrijwilligers, en een betrokken buurt, zorgden samen voor een mooie oogst in Nieuwland. Zo krijgen de gasten van de Voedselbank niet alleen allerlei pakjes en blikjes, maar ook verse en gezonde groenten en fruit.
Wijkprocesmanager Marcel Kreuger vroeg Herbert Nikkels in eerste instantie om ook op de plek van het voormalige Kinderboerijtje de Gorzen een mooie moestuin op te zetten. Een team Schiedammers heeft dat opgepakt en een cursus permacultuur gevolgd, waarmee op volledig natuurlijke wijze gezorgd kan worden voor een gezonde tuin die geen bestrijdingsmiddelen nodig heeft.

"Holger Breek en zijn collega gaan aan de Maasboulevard samenwerken met kinderen van twee basisscholen uit de Gorzen", legt Herbert Nikkels uit. "Het wordt een soort schooltuin waarin de aandacht ligt op het bijbrengen van de natuur aan de kinderen. We gaan daar niet produceren voor de Voedselbank. IRADO onderhoudt het onderkomen bij die tuin en gaat ons ook met andere zaken in de tuin helpen. Het wordt een mooie samenwerking!"

Bron: Schiedam Doen

Meer informatie:
http://schiedamsdoen.nl/99-moestuinieren-op-braakliggende-terreinen/
www.voedselbanktuinieren.nl

Foto: Google Streetview

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws