woensdag, 22 april 2015 12:16

Kinderen in beweging tijdens de Nationale sportweek

Sporten? Superleuk en ook nog eens gezond! Tijdens de Nationale Sportweek daagt de stichting Vlaardingen in Beweging (ViB) Vlaardingse sportclubs, scholen en anderen uit om zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen. Maandag opende wethouder Arnout Hoekstra de sportweek tijdens een circusclinic van het Geuzencollege in de Polderpoort.

Deze editie van de nationale sportweek staat de ViB-Mobiel – de bekende oranje kar vol sport en spelmateriaal op diverse plekken in de stad. Kinderen mogen gebruik maken van de materialen om lekker vrij te sporten op speelveldjes. In de gymzaal in de Meidoornstraat konden liefhebbers (jong en oud) dinsdag kennis maken met Wing Chun Kung Fu. De afsluiting van de Nationale sportweek is vrijdag. Dan doen diverse Vlaardingse basisscholen mee met de Koningsspelen.

Vanmiddag beweegfeest

Op woensdagmiddag 22 april is er van 13.30 tot 17.30 uur een feest voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Bij de Atletiekbaan van AV Fortuna (bij de Polderpoort) krijgen de deelnemers een stempelkaart waarmee ze allerlei sport- en spelactiviteiten kunnen doen. Een middag om niet te missen! De toegang is gratis.

Foto: Ron van Rossum

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws