donderdag, 05 mei 2016 10:48

Kinderen in Schiedam gaan op Haventour

Schiedam - De Stichting Promotie Schiedam (SPS) en partners hebben de afgelopen maanden gewerkt aan de ontwikkeling van de S’DAM Haventour waar kinderen (groepen 7 en 8) per boot op excursie gaan door de Schiedamse Haven.

De kinderen krijgen een educatieve doe-krant vol opdrachten en informatie over de havens en de bedrijven en beroepen die hier te vinden zijn. "Samen met de Kleine Ambassade en Schiedamse bedrijven maken we kinderen enthousiast voor (een toekomstig beroep in) de maritieme sector." aldus de SPS.

De Kleine Ambassade: "Ontdek de imposante haven van Schiedam vanaf het water! Met het havenlespakket dat wij ontwikkelen voor Stichting Stadspromotie Schiedam, krijgen kinderen een uniek kijkje achter de schermen van deze pitstraat van de Rotterdamse haven. Niet alleen ontdekken ze wat er dagelijks allemaal gebeurt in de haven, maar ook wat die bedrijvigheid betekent voor de economie van Schiedam en welke bedrijven uit hun eigen stad wereldwijd bekend staan om hun (innovatieve) producten.

Van wereldzee tot Schiedam

Kinderen verkennen de haven aan de hand van een educatieve kinderkrant die vooraf in de klas wordt behandeld door de eigen leerkracht. Daarnaast gaan ze mee met een begeleide haventour per boot. Tijdens de tour gaan ze aan de slag met een doe-katern. De kinderen ontdekken hiermee dat de invloed van de Schiedamse haven veel verder reikt dan alleen de eigen stad. Om het belang van de haven begrijpelijk te maken, biedt het lespakket kinderen kennis over de rol van scheepvaart in het algemeen, de functie van de Schiedamse haven ten opzichte van wereldhaven Rotterdam en de werkzaamheden van de bedrijven die in de haven zijn gevestigd."

Foto: De Kleine Ambassade

Kinderen in Schiedam gaan op Haventour

Advertentie