vrijdag, 10 oktober 2014 09:24

Kinderen nemen Speelhaven Botenbuurt in gebruik

In februari van dit jaar ontving burgemeester Lamers een brief van Maaike Pieters uit de Botenbuurt in de wijk Woudhoek. Zij vroeg of de burgemeester iets kon doen aan het saaie speelplein achter haar huis. Enthousiast wees zij daarbij op het feit dat de bouwvakkers binnenkort toch in haar buurt aan het werk moeten...

Burgemeester Lamers was erg enthousiast over dit initiatief van een van de jongste burgers van Schiedam. Maaike, haar broertje Koen en vriendjes en vriendinnetjes zijn vervolgens met de gemeente om de tafel gegaan. Samen is toen een nieuwe inrichting van het plein bedacht.
Speelhaven

Het resultaat mag er zijn! Op woensdag 8 oktober is het nieuwe speelplein officieel onthuld. Samen met wijkprocesmanager Marcel Kreuger en projectleider Goof Muilwijk van de gemeente onthulde Maaike de nieuwe naam van het speelplein: Speelhaven. De naam heeft ze zelf bedacht en past natuurlijk geweldig in de Botenbuurt.

Het plein werd onmiddellijk enthousiast in gebruik genomen door de buurtkinderen. Het speelgoed dat de gemeente als cadeau had meegebracht werd direct gebruikt.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws