dinsdag, 17 februari 2015 15:13

Kinderen voor Kinderen zoekt instrumenten voor het goede doel

Op vrijdag 20 maart 2015 is Kinderen voor Kinderen in de Stadsgehoorzaal Vlaardingen met de musical 'Waanzinnig Gedroomd.'

Stichting Kinderen Maken Muziek
De musical met de grootste hits uit het 35-jarige bestaan van het beroemde kinderkoor, is op zoek naar muziekinstrumenten die niet langer gebruikt worden. Samen met de Stadsgehoorzaal zamelt de musical deze instrumenten in voor Stichting Kinderen Maken Muziek. De stichting, die op verzoek van Koningin Máxima werd opgericht, steunt projecten die kinderen uit alle bevolkingsgroepen de kans geven een muziekinstrument te leren bespelen. Helaas kampen veel van de projecten met een te kort aan instrumenten.

Iedereen kan tot en met vrijdag 20 maart instrumenten inleveren bij de Stadsgehoorzaal Vlaardingen. Het team van de Kinderen voor Kinderen-musical neemt de instrumenten vervolgens mee terug naar het Instrumentendepot Leerorkest in Amsterdam waar ze worden opgeknapt en uiteindelijk verspreid onder de verschillende projecten.

Over de voorstelling
'Waanzinnig Gedroomd' gaat over de jongen Guus die erachter komt wat er gebeurt wanneer kinderen samen muziek maken, en hoe leuk dat is. Hij is met zijn moeder naar een nieuwe stad verhuisd en komt in een klas terecht waar veel gepest wordt. Om het pesten te stoppen, neemt de klas deel aan een bijzonder muzikaal project. "Waanzinnig Gedroomd gaat heel erg over de kracht van muziek, wat muziek met kinderen en volwassenen doet. Dat het maken van muziek kinderen weer blij maakt en dat het een verbindende werking heeft als je met elkaar musiceert. We hopen dan ook dat al die mensen in Nederland massaal muziekinstrumenten komen inleveren, want er zijn er veel nodig!", aldus Ulrike Bürger-Bruijs, producent 'Waanzinnig Gedroomd'.
Kaarten voor de voorstelling kosten € 28,00 inclusief garderobe en pauzedrankje. U bestelt uw kaarten online via www.stadsgehoorzaal.nl of aan de kassa.

Waanzinnig Gedroomd is op vrijdag 20 maart 2015 om 19:00 uur te zien in de Stadsgehoorzaal Vlaardingen. De muziekinstrumenten kunnen worden ingeleverd tot op de dag van de voorstelling, eerder kan ook. Wij vragen u de instrumenten in te leveren tijdens de openingstijdens van de kassa, van dinsdag tot en met vrijdag van 12:00-15:00 uur. Mensen die niet in de buurt van de Stadsgehoorzaal wonen, maar wel een instrument willen doneren, kunnen contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws