woensdag, 07 december 2016 13:49

Kizzy werkt mee aan benefietconcert

Schiedam - Op donderdag 15 december 2016 is er in de Grote of Sintjanskerk in Schiedam een bijzondere muzikale avond met de Rijnmondband en de Tiny Little Bigband waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld om bij te dragen aan de ontwikkeling van het medicijn dat Huntington-patiënten een toekomst kan geven. Het programma wordt gepresenteerd door zangeres en presentatrice Kizzy die ook een muzikale bijdrage zal leveren.

'Ik ben blij dat ik op deze manier een bijdrage kan leveren aan dit doel.' zegt Kizzy tegen PopUpTv.

Huntington is een dodelijke erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het heeft. In Nederland lijden circa 2.000 mensen aan de ziekte van Huntington en minstens 10.000 gendragers. Meestal openbaren de symptomen zich tussen het 30e en 40e levensjaar. De gemiddelde levensduur na het zichtbaar worden van de eerste symptomen is 17 jaar. Maar er is licht aan de horizon. Een geneesmiddel voor deze mensonterende ziekte ligt binnen handbereik. Met 4 miljoen euro kunnen alle bevroren veel belovende onderzoeksprojecten worden herstart. Een haalbaar bedrag. Zeker wanneer je dat vergelijkt met de 33 miljoen euro die de zorg jaarlijks kost voor de huidige patiënten in Nederland.

Met Het Huntington Benefietconcert willen we weer een stapje dichterbij een medische doorbraak komen. Jazzpodium Waterweg presenteert in samenwerking met het Campagneteam Huntington, de Rijnmondband en de Samenwerkende Service Clubs Schiedam op donderdagavond 15 december om 20.30 uur Het Huntington Benefietconcert in de Grote Kerk in Schiedam. U komt toch ook?

Kaarten voor Het Huntington Benefietconcert kosten 20 euro per stuk en zijn HIER te bestellen of aan de kassa bij de ingang van de kerk.

Kizzy werkt mee aan benefietconcert

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws