maandag, 13 oktober 2014 11:09

Klassiek Open Podium in de Korenbeurs

Stichting Opera aan de Schie organiseert zondag 19 oktober 2014 voor de achtste maal het Klassiek Open Podium in de Korenbeurs, Lange Haven 145, Schiedam. De stichting biedt met dit klassiek open podium talent een kans om zich te presenteren. Het belooft sowieso een gedenkwaardige middag te worden, omdat de vaste pianobegeleider van het open podium Jean-Baptiste Milon op die dag zijn verjaardag viert.

Het klassiek open podium is bedoeld voor gevorderde amateurs of professioneel geschoolde zangers en instrumentalisten. Zangers maken van deze gelegenheid om zich te presenteren onder begeleiding van een professionele pianist en hebben zich inmiddels aangemeld. Voor hun is het open podium een goede gelegenheid om zich voor te bereiden op bijvoorbeeld een auditie of op een optreden.
In het verleden is gebleken dat het open podium in een grote behoefte voorziet. Van heinde en verre komen musici naar Schiedam omdat er slechts weinig plaatsen in Nederland zijn waar iets dergelijks wordt georganiseerd. Het niveau is hoog.
De Stichting Opera aan de Schie heeft als doel het uitvoeren van klassieke zangkunst te ondersteunen en te bevorderen. Daarbij wil de stichting nieuwe beoefenaars van het opera- en liedgenre een podium bieden zodat zij hun kennis kunnen vergroten en verbeteren.

Toeschouwers zijn die dag natuurlijk ook van harte welkom in de Korenbeurs. Wie van opera, operette of lied houdt, kan hier op 19 oktober tussen 13.30 en 17.00 uur terecht. De entree is gratis.

Kijk voor meer informatie op de website www.opera-aandeschie.nl

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws