zondag, 30 april 2017 19:28

KNAP zoekt naar verhalen over de Vriendschapstraat

Schiedam - De Schiedamse toneelgroep KNAP is op zoek naar verhalen over de Vriendschapstraat van weleer. Dat komt omdat haar nieuwe toneelproductie “Tramlijn Begeerte" daar speelt. In het jaar 1950. De premiere vindt plaats op 30 mei in het voormalige Hotel de Kroon op de Koemarkt (Hans van Heelsbergen textiel).

De Vriendschapstraat bestaat niet meer. Ooit was het straatje te vinden in het westen van Schiedam waar het de Gordonstraat en de Mariastraat met elkaar verbond. Niet zover van de Nieuwe Haven.

De bewoners waren geducht. De vader werkten met hun handen en zij lieten zich net zo min als hun vrouwen en kinderen door buitenstaanders de les lezen. Aan kapsones hadden zij een hekel aan gezagsdragers zoals patrouillerende agenten vaak ook. Tegelijk kenmerkte de sfeer in de Vriendschapstraat zich door een rauwe oprechtheid. Wie zich beter voelde dan een ander om welke reden dan ook had er niets te zoeken.

De toneelspelers van KNAP willen graag meer weten over het leven in de Vriendschapstraat. Ze hopen dat oud-bewoners van deze straat pregnante herinneringen op willen schrijven. Ook zijn er vast Schiedammers uit andere straten en buurten die iets kunnen vertellen over hun ervaringen in de Vriendschapstraat en met Vriendschapstraters.

Ook zijn er vast nog schoenendozen met interessante foto’s.

Als U iets wilt delen, plaats dat dan op de Facebookpagina van KNAP https://www.facebook.com/events/1832374393691763 
KNAP zoekt naar verhalen over de Vriendschapstraat

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws