woensdag, 31 augustus 2016 13:41

Koemarkt maakt ruimte voor Schiekwartier

Schiedam - De Koemarkt in Schiedam wordt kaal gemaakt om de plannen het Schiekwartier te kunnen realiseren. De één na laatste kiosk is vandaag tegen de vlakte gegaan. De gemeenteraad wordt de komende vergadering gevraagd de ambities uit de ontwikkelstrategie Schiekwartier vast te stellen. Daarna zullen de deelopgaven opgewerkt worden tot projecten met ieder een eigen participatietraject.

Wat ooit begon als locatie voor prijsvraag Europan12 wordt nu Schiekwartier genoemd: het gebied rondom de Koemarkt en het voormalig VROM terrein aan de Buitenhavenweg. De locatie is uniek vanwege de ligging op de grens met de historische binnenstad en het bedrijventerrein Nieuw Mathenesse. Beide langs de Schie en al eeuwenlang een centraal punt in Schiedam.

Ontwikkelstrategie Schiekwartier

Een ontwikkelstrategie voor het Schiekwartier betreft een verdere uitwerking van de opgave van Europan en bevat een samenhangende aanpak van de opgave en haar deelopgaven, van bestaand beleid tot een integraal plan. De strategie geeft inzicht in de mogelijke toekomstige ontwikkelingen van het Schiekwartier op korte en/of lange termijn en heeft de flexibiliteit om aan te sluiten op de werkelijkheid van een veranderende economisch/maatschappelijke context en de dynamiek van de eigentijdse stadsontwikkeling.

Meer informatie

Meer informatie over het Schiekwartier kunt u vinden op: www.schiedam.nl/schiekwartier en www.facebook.com/schiekwartierschiedam

Koemarkt maakt ruimte voor Schiekwartier

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws