vrijdag, 10 februari 2017 18:50

Koffieshops moeten weer op zoek naar een nieuwe kweker

Schiedam - In het kat en muis spel tussen de boven- en de onderwereld is het vandaag weer raak: op de Nieuwe Damlaan is een hennepkwekerij ontmanteld. 

125 plantjes, vol in top. De wietgebruikers zullen het eeuwig zonde vinden, maar het spul wordt vernietigd. En de eigenaren van koffieshops moeten weer op zoek naar een nieuwe kwekerij. Want zolang de hypocriete overheid de wietteelt illegaal houdt maar wel de shops gedoogd zullen er altijd illegale kwekerijen nodig zijn. En, laten we niet vergeten: een hoop mensen hebben nu eenmaal baat bij een joint op z'n tijd...

Aan de andere kant leveren de illegale kwekerijen gevaar op. Menig brand ontstaat door overbelasting van de stroomkabels of de boel overstroomt door een waterlek. Het zullen je buren maar zijn die besluiten om 'plantjes te gaan kweken'. De stroom wordt haast altijd illegaal afgetapt, ook nu weer op de nieuwe Damlaan.

Je zou zeggen: de overheid kan goud geld verdienen aan een legale wietteelt. Denk alleen maar aan de belasting die ze kunnen heffen op winst, verkoop en arbeid. En het opsporen en ontmantelen van de illegale kwekerijen kost de gemeenschap handenvol geld wat je niet meer hoeft uit te geven als de teelt legaal is. 

Zo met de verkiezingen voor de deur kun je je afvragen: welke partijen hebben hier eigenlijk een goede oplossing voor?   

Koffieshops moeten weer op zoek naar een nieuwe kweker

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws