vrijdag, 20 januari 2017 10:32

Kom genieten van een prachtig uitzicht en maak een live Tv-uitzending mee

Schiedam - Zaterdag 21 januari 2017 houdt de gemeente Schiedam Open Huis in haar Stadskantoor. Je kunt genieten van het uitzicht vanaf de bovenste verdieping van de bestuurskolos. PopUpTv zendt live uit vanuit de Hagazaal met het programma Stamtafel en Publiek.

Het Stadskantoor staat op zaterdag 21 januari open voor iedereen die eens verder wil kijken dan de plaatsen die normaal open staan voor het publiek. Leden van de gemeenteraad en burgemeester en wethouders heten Schiedammers welkom en verzorgen rondleidingen, waarbij de bezoekers ook kunnen genieten van het uitzicht vanaf de veertiende verdieping. En er gebeurt nog meer.

De gemeenteraad, wat dóet die nou eigenlijk? Welke projecten worden in de stad uitgevoerd en welke plannen zijn er voor de stad? Wie besluit erover en wat komt daar allemaal bij kijken? Bezoekers kunnen tijdens het Open Huis over deze en andere vragen in gesprek met gemeentebestuur.

Rondleidingen
Het Stadserf-complex bestaat uit verschillende delen. Iedereen is wel eens in het Klant Contact Centrum geweest of in het theater. Veel mensen kennen ook de Aleidazaal waar de gemeenteraad vergadert. Op 21 januari zijn ook andere delen van het Stadskantoor open voor bezichtiging. Raadsleden en collegeleden leiden bezoekers rond op de ‘bestuursvleugel’, waar burgemeester en wethouders werken, en naar de veertiende verdieping waar je een fantastisch uitzicht hebt over onze mooie stad. Zie: https://www.youtube.com/watch?v=_9NeDAhSKpg

Informatiemarkt
In de Cornelis Hagazaal op de begane grond geven medewerkers van de gemeente informatie over projecten en plannen zoals De Hoekse Lijn, het metrotracé dat Schiedam Centrum verbindt met Hoek van Holland Strand. De plannen voor de inrichting van het Schiekwartier; het gebied Koemarkt en het voormalig VROM-terrein aan de Buitenhavenweg. Het project Hoogstraat plus: samen met de stad, bewoners, ondernemers, experts en geïnteresseerden worden ideeën opgedaan om te komen tot een Hoogstraat met een mix van winkelen, wonen, werken en beleven. En het plan voor de bioscoop op Schieveste.

Voor kinderen
Tijdens de open dag is er speciale aandacht voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Zij kunnen meedoen aan verschillende programmaonderdelen en ervaren wat de gemeente doet en hoe het is om zelf mee te denken en te doen in de gemeente. Kinderen kunnen doorlopend meedoen met het grote democratiespel en kunnen op de foto bij een echte fotobooth. Tussen 13.30 en 14.30 uur zijn alle kinderen welkom om, samen met de kindergemeenteraad, mee te doen aan een kinderdebat. Kinderen gaan hier met elkaar in gesprek over verschillende onderwerpen zoals fijn opgroeien, kunst en cultuur en vrije tijd.

Stamtafel en Publiek
Vanaf 15.30 uur gaan raadsleden met elkaar in debat tijdens Stamtafel en Publiek. Bezoekers kunnen meekijken, luisteren, onderwerpen aandragen en zelfs meepraten over de onderwerpen die aan de orde komen. Het wordt live uitgezonden op PopUpTv.

Het Open Huis wordt gehouden op zaterdag 21 januari van 13.00 tot 16.30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over de gemeente of die gewoon eens kennis wil maken met het gemeentebestuur. De warme chocolademelk staat klaar!

Kom genieten van een prachtig uitzicht en maak een live Tv-uitzending mee

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws