vrijdag, 22 april 2016 13:33

Kom maar op met die naam

Schiedam  - Vrijdag 22 april was wethouder Nathalie Gouweleeuw (Schiedam in Beweging en Sport) bij de opening van de Koningsspelen op basisschool ‘De Klinker’. De Koningsspelen vormden de officiële start van de ‘Schiedam beweeg- en sportzomer 2016’. Met een ludieke actie riep Gouweleeuw alle Schiedammers op mee te denken over een naam voor het nieuwe sportpark op het tunneldak van de A4.

Vrijdagmorgen liep Nathalie Gouweleeuw het schoolplein van ‘De Klinker’ op. In haar kielzog twee in het zwart geklede mannen met zonnebril en een zilveren koffertje. Wethouder Gouweleeuw overhandigde dit koffertje aan de sportieve leerling Max van Dalen die zaterdag 9 april jongstleden de AD minimarathon van 4,2 km liep in een tijd van 27.15 minuten. Hij had de eer het koffertje open te maken en te onthullen wat er in zat: de uitnodiging aan alle Schiedammers om mee te denken over de naam van het nieuwe sportpark op het tunneldak van de A4.

Kom maar op! met die naam

“Komend sportseizoen is het sportpark op het tunneldak van de A4 af. Dan kan iedereen hier volop bewegen en sporten. Maar er is nog geen naam voor dit park”, vertelt wethouder Gouweleeuw. “De gemeente Schiedam is voor het nieuwe sportpark op zoek naar een naam die eruit springt, die anders is dan de namen van de andere Schiedamse sportparken en die gericht is op alle gebruikers van het park. Dus: kom maar op met die naam!”

Schiedam beweeg- en sportzomer

De lancering van ‘Kom maar op! met die naam’ was meteen de aftrap voor de Schiedam beweeg- en sportzomer 2016. Met dit evenement maakt de gemeente Schiedam zichtbaar wat vele Schiedammers en Schiedamse organisaties deze zomer organiseren op het gebied van bewegen en sporten. Van activiteiten in de buurt of wijk tot sporttoernooien zoals het Schiedams voetbalkampioenschap en het NK veldhandbal. “Met het evenement ‘Kom maar op! Schiedam beweeg- en sportzomer’ laten we Schiedammers zien wat er op sportief gebied allemaal te doen is in Schiedam deze zomer”, aldus Nathalie Gouweleeuw. “Ik daag iedereen uit om deze zomer in beweging te komen. Buitenspelen, tuinieren, fietsen, wandelen of sporten.”

Meer informatie over de beweeg- en sportzomer is te lezen op www.schiedam.nl/bewegenensporten.

Kom maar op met die naam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws