dinsdag, 12 april 2016 08:32

Koningsdag in Kethel 2016

Schiedam- Woensdag 27 april is het weer zo ver! Oranjevereniging “Wilhelmina” Kethel is er klaar voor om met u voor de 118e keer deze nationale feestdag in Kethel te vieren. Met ook dit jaar weer een traditioneel maar feestelijk programma op Koningsdag voor jong en oud!

Om 09.00 uur is de aftrap van Koningsdag 2016 in Kethel met de Aubade op het plein van de Nederlands Hervormde Kerk aan het Noordeinde. De opening zal worden gedaan door onze voorzitter Nanny van Bilsum - Steenhoek en de Burgemeester van Schiedam dhr C.H.J. Lamers. Graag nodigen wij u uit om ook uw stem te laten klinken vanaf het plein bij de Nederlands Hervormde Kerk, jong en oud het liefst in oranje of met oranje-accenten!

Nadat de Kethelballade is gezongen gaat de braderie om 10.00 uur van start. Hier vindt u tal van kraampjes met een diversiteit aan producten. Shantykoor Stuurloos zal in de middag bij de Verspeekpomp de gezelligheid in het dorp gaan versterken. Als u aan het einde van de braderie komt dan bent u nabij het plein aan de Abel Tasmanstraat, op deze dag heet dit “het Feestplein.” Op “het Feestplein” is er voor iedereen wel iets te doen. De kinderen kunnen zich hier vermaken met tal van attracties zoals o.a. springkussens, oud Hollandse spellen en bij de stand van Komkids. De kinderen kunnen deelnemen aan de zojuist genoemde attracties door middel van een strippenkaart voor slechts €3,-. Maar dat is nog niet alles! U kunt onder het genot van een hapje of drankje op het terras van de feesttent genieten van diverse optredens.

Dit jaar staan er optredens gepland van o.a. Bigband CrossOver, Alain’s knotsgekke Kids Show, Arjon Oostrom (bekend van “Zakka Zakka”) en Julia Zahra (beter bekend als Julia van der Toorn winnares “the Voice of Holland” 2013), Het dagprogramma wordt swingend afgesloten met de energieke partyband “Amber Roots.”

Het avondprogramma zal om 21.00 uur beginnen met een muziekkorps en de majorettes voorop tijdens de traditionele lampionnenoptocht. Vanaf het Noordeinde gaat de tocht door de wijken Woudhoek en Spaland. U kunt binnenkort de printbare versie van de route vinden op onze website www.ov-wilhelminakethel.nl. Om 22.00 uur verzamelen we allemaal rondom het weiland in Kethel en zullen we Koningsdag 2016 afsluiten met een fantastische vuurwerkshow!!

Koningsdag in Kethel 2016

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws