vrijdag, 22 april 2016 12:09

Koningsdag in Schiedam boordevol activiteiten

nieuwe stadsblad

Schiedam  - Woensdag 27 april is het weer zo ver: Koningsdag in Schiedam. Traditiegetrouw heeft Oranjevereniging Wilhelmina een programma samengesteld voor Kethel, maar ook in het Centrum en op de Groenelaan is van alles te doen.

Oranjevereniging ‘Wilhelmina’ Kethel is er klaar voor om voor de 118e keer deze nationale feestdag in Kethel te vieren. Met ook dit jaar weer een traditioneel en feestelijk programma.
Om 09.00 uur is de aftrap van Koningsdag in Kethel met de aubade op het plein van de Nederlands Hervormde Kerk aan het Noordeinde. De opening wordt traditiegetrouw gedaan door voorzitter Nanny van Bilsum samen met burgemeester Lamers. Voor wie komt zingen: trek iets oranje aan of iets met oranje-accenten.
Nadat de Kethelballade is gezongen gaat de braderie om 10.00 uur van start. Shantykoor Stuurloos zal in de middag bij de Verspeekpomp gezelligheid brengen. Het plein aan de Abel Tasmanstraat heet op Koningsdag ‘het Feestplein’. Hier is voor iedereen wel iets te doen. Zo zijn er springkussens en oud-Hollandse spellen en bij de stand van Komkids. De kinderen kunnen deelnemen aan de zojuist genoemde attracties door middel van een strippenkaart voor slechts drie euro. Ook zijn er optredens: van bigband CrossOver, Alain’s knotsgekke Kids Show, Arjon Oostrom (bekend van ‘Zakka Zakka’) en Julia Zahra (Julia van der Toorn, winnares van The Voice of Holland). Het dagprogramma wordt swingend afgesloten met partyband ‘Amber Roots’.

Lampionnenoptocht

Het avondprogramma begint om 21.00 uur met een muziekkorps en majorettes tijdens de traditionele lampionnenoptocht. Vanaf het Noordeinde gaat de tocht door Woudhoek en Spaland. Hoe die precies loopt is na te kijken op de website: www.ov-wilhelminakethel.nl. Om 22.00 uur verzamelen rond het weiland in Kethel, waarna het traditionele vuurwerk de lucht in gaat.

Centrum

In het Centrum vindt op Koningsdag weer een editie van Live op Straat plaats: op de Grote Markt, Koemarkt, Beursplein (Korenbeurs) en op de Hoogstraat.
Tussen 12.00 en 17.00 uur treden op deze locaties verschillende artiesten op.
Er is ook vrijmarkt en wel van 08.00 tot 17.00 uur. Van de Hoogstraat tot aan het Land van belofte in het Broersveld zal geen rode maar een oranje loper voor de bezoekers worden uitgelegd.

En wat is er nog meer?

Dit jaar wordt er in het Centrum ook een Koningsnacht georganiseerd op 26 april. Wie daarheen wil kan van 18.00 tot 23.00 uur op het Stadserf terecht. De enige echte Doe Maar Tributeband trapt de avond af om 18.45 uur met een Rondje Doe Maar. Om 20.00 uur treedt Schiedams’ trots Bob Offenberg op, een uur later gevolgd door de Wannabiezz. Om 22.00 uur staat Skeftum op het podium met pakkende nummers van grootheden als Golden Eaarring, Herman brood, Robbie Williams en de Black Crowes. Een feest van herkenning! Om 23.00 uur gaat vanaf het Theater aan de Schie vuurwerk de lucht in.

Groenelaan

Ook op de Groenelaan is het feest op 27 april. Natuurlijk begint de dag met een vrijmarkt en gratis activiteiten voor de kinderen. Vanaf 12.00 uur is er weer Groenlaan Live met onder andere Dead Flowers (Rolling Stones Tributeband), M-Pac (rock) en Los Rancheros (Boogie Woogie).

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws