vrijdag, 22 april 2016 17:05

Koningsnacht Schiedam verhuist naar binnen

Schiedam - Koningsdag in Schiedam Centrum start dit jaar met een swingende muziekavond in het Theater aan de Schie aan het Stadserf. De weersvoorspellingen met regen, wind en kou staan het namelijk niet toe om een podium op het Stadserfplein te plaatsen en daar de vele bezoekers te laten genieten van het swingende programma.

Gelukkig stelt het theater haar deuren open en kan het feest toch doorgaan! Via Facebook zijn de voorbereidingen te volgen. Op dinsdag 26 april van 18.00 – 23.00 uur zijn er op het podium in het Theater aan de Schie live optredens van Rondje Doe Maar, Bob Offenberg, Wannebiez en Skeftum.
De toegang is GRATIS Mis het niet! En... VOL = VOL.

Koningsnacht dinsdagavond 26 april bij de horeca

De bezoekers van het feest in het Theater aan de Schie zullen na 23.00 uur de stad in gaan om daar de collectieve horeca activiteiten van de Koningnacht te beleven.

HELAAS GEEN VUURWERK
Omdat de buienradar ongunstige verwachtingen geeft met windkracht 5 heeft de organisatie besloten dit jaar geen vuurwerk af te steken.

Programma woensdag 27 april Koningsdag in het centrum

Vrijmarkt

De Vrijmarkt op het Land van Belofte, Lange Kerkstraat, Broersveld trekt tussen 08.00 en 17.00 uur elk jaar steeds meer deelnemers die op kleedjes allerhanden zolderspulletjes verkopen. Dit jaar ook op de Hoogstraat. Winkels en horeca zullen die dag de deuren openen en tussen de Hoogstraat en het Land van Belofte op het Broersveld wordt wederom een oranje loper voor de Koningsdag bezoekers uitgelegd.

Live Op Straat

Het aantal deelnemers van Live Op Straat met live muziek op verschillende kleine podia bij de Koemarkt, de Korenbeurs, Grote Markt en op de Hoogstraat groeit ook ieder jaar. Je treft daar o.a. Richard Beukelaar The Shock of Lightning, Mr. Man en Mellow Mood. Het complete aanbod staat in de Koningsdagflyer die huis aan huis is verspreid en ook te downloaden is via www.schiedamcentrum.nl

Kinderactiviteiten

De kinderactiviteiten op de Hoogstraat worden verzorgd door KomKids, met o.a. ‘Schiedammertjes maken” ouder en kind timmeren en ontwerpen in het miniatuur bouwdorp. Of “Model voor een dag” kom stoer, lief of sportief op de foto. En wat dacht je van “Speuren” begin je tocht bij KomKids & Ko (Passage 6) en zoek je weg naar het eindpunt. Ook kom je op de Hoogstraat de Ganzenfanfare tegen. Deze ganzen wandelen dapper langs de winkels, straattheater en kinderactiviteiten over de Hoogstraat.

Tot ziens in Schiedam Centrum

Iedereen is van harte welkom om dit jaar weer naar het centrum van Schiedam te komen en daar het Koningsfeest mee te vieren. Er is voor elk wat wils!

Koningsnacht Schiedam verhuist naar binnen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws