Koningsrun in Schiedam Oost en aftrap Jeugdsportfonds
woensdag, 12 april 2017 13:03

Koningsrun in Schiedam Oost en aftrap Jeugdsportfonds

Schiedam - Net als voorgaande jaren wordt er tijdens de Koningsspelen weer een sponsorloop georganiseerd. Voor deze editie hebben 3 basisscholen in Schiedam-Oost (Gravin Aleida, Sint Jan en De Singel), de handen ineen geslagen voor de Koningsrun Schiedam-Oost!

PopUpTv maakte vorig jaar een verslag van de Koningsrun; https://popuptv.nl/video/popuptv-nieuws-o-b-s-de-singel-koningsrun

De leerlingen hebben dit keer als goede doel Make-A-Wish uitgekozen, een internationale vrijwilligersorganisatie die de liefst wens vervult van kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Make-A-Wish is tijdens de Koningsrun aanwezig met een bemande stand, waar kinderen, ouders en toeschouwers terecht kunnen voor meer informatie.

Meer dan 1000 leerlingen gaan vanaf 9.30 uur verspreid over de dag, rondjes lopen op speelterrein het Stoompie aan de Marconiweg in Schiedam. Ook de ouders rennen mee tijdens de Koningsrun voor ouders om 13.45 uur. Het belooft net als de vorige drie edities een leuk spektakel te worden. Er is zelfs een heuse stormbaan van 21 meter lang!

Na de Koningsrun wordt om 13.55 uur de officiƫle aftrap gegeven voor het Jeugdsportfonds van de gemeenten Schiedam, Maassluis en Vlaardingen.

Nederlands en Europees jeugdkampioene tafeltennis Britt Eerland uit Schiedam zal aanwezig zijn om voor het Jeugdsportfonds de cheques in ontvangst te nemen van de Rabobank en het Fonds Vlaardingen Schiedam e.o.

De dag wordt rond 14.15 uur afgesloten met het uitreiken van de cheque aan Make-A-Wish

Koningsrun in Schiedam Oost en aftrap Jeugdsportfonds

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws