Koninklijk jacht Piet Hein komt naar Schiedam
zondag, 09 augustus 2015 22:17

Koninklijk jacht Piet Hein komt naar Schiedam

Tijdens het Chocolade Festival Schiedam van de Bontekoe Chocoladekunst meert het Koninklijk jacht de Piet Hein af aan de Lange Haven. Het (voormalig) Koninklijk jacht is nu eigendom van en wordt beheerd door de Stichting "Piet Hein". De Stichting heeft als hoofddoelstelling om de "Piet Hein" als varend Nationaal Maritiem Erfgoed zoveel mogelijk in haar originele staat te houden. Het jacht past natuurlijk uitstekend in de prachtige historische setting van Schiedam aan de Lange Haven. Niet voor niets werden hier de opnames gemaakt van de speelfilms Nosferatu (1979), Kruimeltje (1999), Minoes (2001), A Timeless Mystery (2007) en Koning van Katoren (2012),  

3396829Tijdens het Chocolade Festival Schiedam kunt u op de Piet Hein genieten van een Very Royal High Tea, die zullen plaatsvinden op het achterdek in de nabijheid van de salon.

De "Piet Hein" is beschikbaar voor vaartochten en inzet bij maritieme evenementen. Na een ingrijpende restauratie is het schip vanaf begin juli 2015 weer beschikbaar voor vaartochten.

Een verblijf op de "Piet Hein" betekende voor de Koninklijke familie privacy en ontspanning in een rustige en comfortabele omgeving. Ook bij de vele bijzondere gasten in al die jaren heeft dit prachtige jacht een bijzondere en aangename indruk achtergelaten. Aan boord van het jacht is deze sfeer nog steeds voelbaar.

Het ontwerp, de scheepslijnen, de opbouw, het brede gangboord en de ruime dekken van het voormalig Koninklijk Jacht "Piet Hein" (1937) verraden haar afkomst en bestemming.
Het stijlvolle interieur heeft in al die jaren nauwelijks wijzigingen ondergaan. Het interieur met de teakhouten afwerking en mahoniehouten stuurhut versterken de historische charme van het jacht.

Meer informatie op http://www.piethein.nu

Koninklijk jacht Piet Hein komt naar Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws