maandag, 13 april 2015 20:03

Koninklijke putdeksel weer terug in straatbeeld

De fraaie putdeksel met een afbeelding van Willem-Alexander en Máxima lag lange tijd op de Markt in Maassluis. Na de herinrichting van de binnenstad verdween deze tijdelijk uit het straatbeeld. Nu kan je het koningspaar weer aanschouwen, hoe kan het mooier, aan de Willem-Alexander boulevard!

Inwoner Peter Tijl had opgemerkt dat de putdeksel enige tijd 'verdwenen' was en kwam via een ideeënformulier op de gemeentelijke website met het voorstel om dit aandenken op een prominente plaats terug te plaatsen. Bijvoorbeeld weer op z'n oude plek op de Markt of nabij het Douanehuisje, waar ook de Koning Willem-Alexander Boulevard begint. Een verzoek waaraan de afdeling Stadsbeheer graag gehoor gaf. De deksel ligt als blijvende herinnering weer 'op straat', naast het Douanehuisje aan het begin van de Koning Willem-Alexander boulevard. En ook de kroon onder de afbeelding van het koningspaar is weer 'goud' gekleurd.

Cadeau na kroning koningspaar

Ter herinnering aan de kroning van ons koningspaar in 2013 geen T-shirt, aansteker of vlag. Nee, elke gemeente in Nederland kreeg een gietijzeren exemplaar van de putdeksel à vijftig kilogram cadeau van de firma Aquafix Milieu uit Mijdrecht.

Ook een idee?

Heeft u ook een leuk idee? Hier vind u het ideeënformulier en de voorwaarden: https://secure.maassluis.nl/bestuur-en-organisatie/bewonersinitiatief_45110/simform/form/step/aanvraagformulier-bewonersinitiatief/gegevens-initiatiefnemer-0

Advertentie