vrijdag, 04 maart 2016 15:13

Koos de vuilnisman op bezoek bij scholen over zwerfvuil, afval en recycling

“Afval bestaat niet” meent Koos de vuilnisman, want wat voor de een geen waarde meer heeft, is juist voor een ander nog waardevol. Met die boodschap bezocht Koos de Vuilnisman deze week de basisscholen in Maassluis, zoals op 4 maart de Kardinaal Alfrinkschool.

Deelname aan deze lessen is voor de scholen vrijwillig. De gemeente merkt dat scholen dit een belangrijk onderwerp vinden, want bijna alle basisscholen doen mee. De groepen 6 die deelnemen aan de lessen afvaleducatie kunnen op deze manier voor de school het certificaat “Afvalvrije school” verdienen.

De vakken die Koos de kinderen zoal voorschotelde waren afvalrekenen, afvaltaal, afval-geschiedenis en recycling. Op een enthousiaste en creatieve manier worden de kinderen aangezet om afval en zwerfvuil te voorkomen op school en thuis.

Er wordt zo op een hele leuke en aansprekende manier bewustzijn rondom omgaan met afval gekweekt. Kinderen helpen zo bijvoorbeeld mee met het scheiden van afval. Hoe meer afval er wordt gescheiden, hoe beter dat is voor het milieu.

Koos de vuilnisman op bezoek bij scholen over zwerfvuil, afval en recycling

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws