maandag, 31 augustus 2015 11:18

Korenfestival 2015: 14 koren naar Schiedam

De historische binnenstad is het podium voor 14 koren met ruim 750 koorzangers en begeleiders. De optredens vinden op verschillende bijzondere locaties plaats.

Op zaterdag 19 september klinkt in de hele binnenstad prachtige muziek en gezang. De historische binnenstad is het podium voor 14 koren met ruim 750 koorzangers en begeleiders. De optredens vinden op verschillende bijzondere locaties plaats. In aanwezigheid van 7 koren vindt tussen10:30u. en 11:00 u. de welkomst- ceremonie in de Grote- of St. Janskerk plaats. Om 11:00 uur barst op alle locaties het festival los.
De koren zingen in de Liduina Basiliek, de Havenkerk, de Westvest90 kerk, de Oud Katholieke kerk en het Wennekerpand. Het concours voor de jury vindt plaats in de Grote- of St. Janskerk. Het Zoetermeers Mannenkoor geeft een geheel eigen concert in Theater aan de Schie.


Alle voorstellingern zijn gratis bij te wonen.Deelnemende mannenkoren:
Vlaardings Mannenkoor Orpheus
Mannenkoor Gouda's Liedertafel
Alphens Mannenkoor
KLM Mannenkoor
Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap
Koninklijke zangvereniging Rotte's Mannenkoor
Koninklijk Mannenkoor Die Haghe Sanghers
Lekkerkerks Mannenkoor Zanglust
Mannenkoor de Troubadours
Rozenburgs Mannenkoor
Stedelijk Leerdams Mannenkoor Zang en Vriendschap
Westlands Mannenkoor
Wormer Mannenkoor de Eendracht
Zoetermeers Mannenkoor

Het programmaboekje is hier te downloaden: http://www.ontdekschiedam.nu/downloads/Korenfestival_Flyer_Online_hoge_resol.pdf


De slotceremonie
Rond 16.45 uur wordt in het bijzijn van alle koren wordt de uitslag van de jury van het KNZV Holland bekend gemaakt en vindt de prijsuitreiking plaats. Aansluitend zingen alle aanwezige koren één muziekstuk onder de begeleiding van de dirigent van KSM Orpheus dhr. Charles van der Veeke

Schermafdruk 2015 08 31 11.19.01

Korenfestival 2015: 14 koren naar Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws