dinsdag, 24 februari 2015 08:59

Korfbal: nieuwe coach Brugmans (kv Vlaardingen) zin in uitdaging

Kampioen KV Vlaardingen staat voor een nieuwe uitdaging. Succescoach Bram van Geffen trekt naar KCR in de overgangsklasse. Jan Brugmans (36) neemt het stokje bij de nieuwbakken tweedeklasser over. Op het eigen online huisorgaan stelt de nieuwe coach van komende jaargang zich uitgebreid voor. Wie is Jan Brugmans eigenlijk?

,,Ik ben met korfbal begonnen in Oosterhout bij de Voltreffers en tijdens mijn studietijd speelde ik voor Nic-VCD. Daar heb ik in het tweede gespeeld en regelmatig invalbeurten gehad in het eerste team. Persoonlijke hoogtepunten van die tijd waren een basisplaats in de gewonnen finale om de beker van Noord-Nederland. Als reserve mocht ik mee naar de halve finale in Amsterdam, en de finale van het tweede team in Utrecht om het landskampioenschap voor reserveteams. Later ben ik hoofdklasse gaan spelen bij de Meeuwen in Putten en speel ik nu nog, via een omweg, bij OZC."

Heb je ook ervaring als coach?

,,Op trainersvlak ben ik ooit begonnen als trainer van een eerste team bij Melmac, een studentenvereniging in Tilburg. Daarna verder ervaring in de vierde klasse opgedaan bij de Voltreffers. Met tweedeklasser DKC ben ik zowel op het veld als in de zaal gepromoveerd naar de eerste klasse. Uniek voor een kleine vereniging."

Waarom ga je de uitdaging aan bij kv Vlaardingen?

,,De leeftijd en het lichaam gaan nu parten spelen en dan is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik kreeg de vraag om de coaching en training te komen doen bij Vlaardingen en dat sprak mij zeker aan. Het niveau waarop Vlaardingen acteert is een niveau waarbij ik denk persoonlijk mensen te kunnen helpen met het behalen van doelstellingen. Ik vind de club vergelijkbaar met DKC. Met dezelfde moeilijkheden als beperkingen wil ik trachten een zo goed mogelijk prestatie neer te gaan zetten."

Wat voor een trainer kan de selectie verwachten?

,,Ik verwacht inzet en passie als je in een eerste selectie speelt. Ik hou van spelers die wat willen leren en proberen te verbeteren. Ik wil graag dat spelers nadenken over het spelletje, zodat ze een wedstrijd kunnen lezen en zo die wedstrijd naar hun hand kunnen zetten. Dus de conclusie is dat als we allemaal gemotiveerd zijn we hopelijk allemaal verbeteren als trainer speler en vereniging."

www.waterwegsport.nl

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws