vrijdag, 20 mei 2016 08:51

KrijgdeKleertjes ruilpunt gestart in Schiedam

nieuwe stadsblad

Schiedam - Op steeds meer plekken in Nederland is het voor ouders mogelijk om kinderkleding te ruilen bij lokale KrijgdeKleertjes punten. Deze maand startte in Schiedam-Noord het 19e ruilpunt.

Vrijwilligers met hart voor ruilen én voor gezelligheid zijn de lokale spil. De KrijgdeKleertjes punten zijn een initiatief van ruilwebsite KrijgdeKleertjes.nl. Duizenden ouders ruilen via deze website kleding en kinderspullen. Met het ‘live’ ruilen bij lokale punten willen de initiatiefnemers ruilen nog makkelijker maken.

Wat doe je met de shirtjes waar je kind niet meer in past? Die kun je ruilen via KrijgdeKleertjes.nl. Via KrijgdeKleertjes.nl ruilen ouders pakketten met kleding, speelgoed en andere kinderspullen als wipstoeltjes, flesjes en kinderboeken.

Fans van ruilen kunnen daarnaast terecht bij steeds meer plekken om ‘live’ te ruilen. Inmiddels zijn er 19 KrijgdeKleertjes punten in het hele land. Bij zo’n punt kunnen ouders kinderkleertjes die over zijn in leveren en in ruil weer wat nieuws uitkiezen. Soms bij een vrijwilliger thuis, soms in een buurtcentrum. Wie een KrijgdeKleertjes punt wil bezoeken kan vaak terecht tijdens een vaste ruilochtend of -middag. Soms is het ruilen op afspraak. Een overzicht van de 19 punten is te vinden op www.krijgdekleertjes.nl/ruilpunten.

Het ruilpunt in Schiedam-Noord wordt gerund door Abbey van Tessel. Je kunt bij haar op afspraak terecht om te ruilen. Kijk voor het maken van een afspraak op www.krijgdekleertjes.nl/SchiedamNoord .

Om dit nieuwe ruilpunt feestelijk te openen is er op maandag 6 juni een ruilochtend bij Kindercafé Schiedam aan het Dr. Willem Dreesplein 2. Van 9.30 tot 11.30 uur kunnen mensen kinderkleding komen ruilen.

De vrijwilligers die een KrijgdeKleertjes punt draaien zijn enthousiaste ouders. Zij willen hun schouders onder het KrijgdeKleertjes punt zetten omdat ze zien hoe mooi spullen nog zijn als de kinderen er alweer te groot voor zijn. Ook vinden ze het leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Abbey van ruilpunt Schiedam-Noord: “Ik vind het leuk om nieuw en gebruikt te combineren. Wat is er mooier dan nog mooie kleertjes een tweede of soms zelfs derde leven te geven en er anderen blij mee te maken”.

De ruilsite KrijgdeKleertjes.nl draait nu drie jaar. Inmiddels zijn meer dan 4000 mensen uit heel Nederland lid. En er zijn meer dan 4000 pakketten met kleding en speelgoed van eigenaar gewisseld.
KrijgdeKleertjes.nl is een initiatief van vier moeders. Annunziata en Cerian uit Bunnik, Annelinde uit Utrecht en Tessie uit de Bilt. Ze zetten zich vrijwillig in omdat ruilen goed voor het klimaat is en goed voor elkaar. KrijgdeKleertjes heeft geen winstoogmerk.

Het ruilpunt in Schiedam wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam e.o.

KrijgdeKleertjes ruilpunt gestart in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws