woensdag, 08 juni 2016 08:51

Kunst is altijd van overal!

Schiedam - Donderdag 16 juni 2016 om 16.00 uur opent Paul van Mansum, voorzitter van de Stichting Missionair Diaconaal Centrum Schiedam, de expositie Kunst is altijd van overal!. De expositie in het inloophuis De Wissel op Broersveld 123b bestaat uit schilderijen van zeven kunstenaars die ooit hun land zijn ontvlucht en nu leven en werken in Schiedam en in onze regio.

Kunst is altijd en overal! is georganiseerd door de Manifestgroep Schiedam Verwelkomt Vluchtelingen, samen met VluchtelingenWerk Schiedam en het inloophuis De Wissel. Het doel is om Schiedammers in contact te brengen met het werk van kunstenaars met een vluchtelingen verleden.

Kunstenaars uit alle windstreken

De kunstenaars zijn: Haifaa Al Zouabi, (Syrië), Houman Esmailnia, (Iran), Arjeta Mala, (Kosovo), Juan Heinsohn Huala, (Chili), Mosab Anzo, (Syrië), Shoku Tamajoli, (Iran) en Mohammed Abdelmaruf (Soedan). Wat ze creëren heeft soms te maken met hun persoonlijke geschiedenis, meestal niet. In Nederland genieten ze van de vrijheid om te leven en te werken.

Kunst is altijd van overal!
Opening: donderdag 16 juni om 16:00 uur
De expositie is gedurende de zomertijd te bezichtigen
De Wissel, inloophuis
Broersveld 123b
3111 LE Schiedam

Kunst is altijd van overal!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws