donderdag, 10 november 2016 00:40

Kunstbeurs in Havenkerk met betaalbare kunst voor iedereen

Schiedam - Op zaterdag 17 en zondag 18 december 2016 vindt in de Havenkerk een grootschalige kunstbeurs plaats. Op de beurs wordt het werk uit de collectie van de kunstuitleen, vertegenwoordigd in het CBK Schiedam, tegen aantrekkelijke tarieven te koop aangeboden. De kunstbeurs is gratis toegankelijk en biedt eenieder de mogelijkheid om trotse eigenaar te worden van een kunstwerk.

Eind 2015 heeft de gemeente besloten te stoppen met de kunstuitleen, omdat er te weinig interesse voor is. Het geringe aantal leden en uitgeleende werken rechtvaardigen het behoud van de kunstuitleen niet meer.

Op zaterdagavond 17 december 2016 vindt ook een veiling plaats van 45 topstukken uit de collectie. Aanvankelijk zou de veiling in beslotenheid plaatsvinden en moest er 125 euro per persoon worden betaald. De gasten zouden onthaald worden met een borrel, een diner en wijn. Menno Siljee kwam hier tegen in verweer op Facebook. De gemeente schrijft nu: 'In tegenstelling tot eerdere berichten zullen de topstukken niet in beslotenheid worden aangeboden, maar is de veiling voor iedereen kosteloos toegankelijk. Het gemeentebestuur vindt dit belangrijk. Waar eerst de nadruk lag op de exclusiviteit gaat het nu om exclusiviteit én een brede toegankelijkheid.' Punt voor Menno dus.

De topstukken zijn gedurende de hele dag te bezichtigen. Iedereen die geïnteresseerd is in een of meer topstukken kan zich inschrijven voor deze veiling. Kunstliefhebbers kunnen zich binnenkort al verheugen, want voorafgaand aan de kunstbeurs zal een catalogus van de te veilen werken digitaal beschikbaar worden gesteld.

Foto: Buro M2R

Kunstbeurs in Havenkerk met betaalbare kunst voor iedereen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws