donderdag, 02 oktober 2014 16:27

Kunstenaars doen poging...

Op uitnodiging van Marjo en Gerard van Soest tonen Saskia van Herwijnen & Gerrit van Schuppen (samen SAGE) een overzicht van hun werk van de afgelopen jaren in Pand Paulus, Korte haven 125, Schiedam.

Opening: zondag 5 oktober 2014, 16.00 uur. Openingsperformance door Larissa Gismondi

Van 17 t/m 26 oktober maak de tentoonstelling deel uit van het Fotofestival Schiedam, dat dit jaar het thema 'literatuur / beeld en woord' heeft.
Tijdens het fotofestival zijn de openingstijden aangepast:
woensdag t/m zondag van 12 tot 17 uur.

Op zondag 19 oktober 2014 is er een poëziemiddag, aanvang 14.30 uur met als thema 'poëzie & fotografie'. Tijdens deze middag worden voordrachten afgewisseld met korte poëtische kunstenaarsfilmpjes. Wie zelf een gedicht wil voordragen kan zich aanmelden bij SAGE: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In samenwerking met Cilia Batenburg van het Fotofestival Schiedam heeft SAGE een workshop ontwikkeld. Deze wordt gehouden op woensdag 22 oktober van 13.30 tot 15.00 uur voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Info en aanmelden bij Cilia Batenburg Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook geïnteresseerd in een workshop? Neem dan contact op met Saskia van Herwijnen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de voetsporen van Piet Paaltjens: (gratis) wandeling langs plekken en gebouwen uit het leven van de dichter 'Piet Paaltjens': zondag 5 oktober en 2 november. Fotofestivaleditie zondag 26 oktober. Aansluitend een toelichting op de tentoonstelling. Vertrek wandelingen 14.00 uur vanaf Pand Paulus.

Info, data en reserveringen www.stichtingkunstwerkt.nl

Op zondag 2 november 2014 is er 'finisSAGE' met om 16.00 uur de lezing 'Een visie op de visuele poëzie' door Renaat Ramon, beeldend kunstenaar, essayist, dichter en schrijver o.a. van het boek 'Vorm & Visie. Geschiedenis van de concrete en visuele poëzie in Nederland en Vlaanderen', dat op deze middag ook gepresenteerd zal worden.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws