donderdag, 20 april 2017 10:06

Kunstenaars maken van chocoladereep een kunstwerk

Schiedam - De Bonte Koe bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd. Ter gelegenheid van het jubileum hebben drie veelbelovende jonge kunstenaars de opdracht gekregen om de verpakking van een reep om te toveren tot een kunstwerk.

In 1992 begon Carmel Klein-Kelly samen met haar zwager Cees Klein een chocolade-atelier aan de Lange Haven in Schiedam. Daar maakten de jeneverdampen van een drie eeuwen oude distilleerderij plaats voor cacaogeuren. Mede door de vestigingen in Rotterdam-Hillegersberg en Rotterdam-Centrum zijn de producten van De Bonte Koe sindsdien niet alleen vermaard in Schiedam, maar in de regio en ver daarbuiten. Inmiddels is ook de tweede generatie van de familie Klein werkzaam in het bedrijf.

Kunstrepen
In het kader van vijfentwintig jaar creativiteit op het vlak van chocolade, hebben drie getalenteerde jonge kunstenaars zich door De Bonte Koe laten inspireren. Iwan Smit, Michiel Walrave en Saïd Kinos, snel rijzende sterren in de wereld van kunst, grafisch ontwerp en illustratie, hebben op de wikkel van een reep hun eigen ontwerp aangebracht en daarmee de verpakking omgetoverd tot een kunstwerkje wat je zó aan je muur kunt hangen. De kunstenaars hebben ook de smaak en het uiterlijk van de reep bepaald, waardoor het voor de echte kunstliefhebbers moeilijk zal zijn om hun creaties -hoewel geweldig van smaak- op te peuzelen. De kunstrepen zijn na de lancering op 19 mei verkrijgbaar in de winkels en via de webshop.

Kunstenaars maken van chocoladereep een kunstwerk

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws