dinsdag, 02 mei 2017 08:38

Kunstenaars ziedend op gemeente Schiedam

Schiedam - Beeldend kunstenaar Ron Weijers is laaiend op de gemeente Schiedam. De kunstenaars moeten, tegen de eerder gemaakte afspraken in, het oude schoolgebouw aan de Mgr. Nolenslaan voor eind van deze maand verlaten. 

Ron schrijft: 'Het is inmiddels alweer bijna een jaar geleden dat we de handen in overeenstemming geschud hebben met enkele beleidsmedewerkers van de afdeling vastgoed van de gemeente Schiedam. Overeenstemming over het vroegtijdig in kennis stellen van de huidige gebruikers (6 maanden), met betrekking tot mogelijke toekomstige wijzigingen in gebruik en bestemming van onze ateliers in het voormalige schoolgebouw aan de Mgr. Nolenslaan 99B. Desondanks hebben we onlangs collectief (12 kunstenaars) mogen vernemen, dat alle ateliers (behalve een gebruiker!!!) op last van diezelfde gemeente Schiedam, plotseling per 31/5 leeg opgeleverd dienen te worden.

Een hoge mate van woede en onbegrip waren dan ook de reactie op de volstrekt onprofessionele en nalatige positie die de afdeling vastgoed van de gemeente Schiedam, heeft ingenomen in deze, ondanks de eerder met hen gemaakte afspraken.

Het annuleren van ingeboekte programmaonderdelen en tentoonstellingsprojecten tot gevolg binnen mijn eigen beroepspraktijk en de gevolgen daaraan verbonden...!!! Met de nobele gedachte dat deze ambtenaren van de gemeente Schiedam aldaar werkzaam zouden zijn vóór de Schiedammer, zijn we dus weer eens bedrogen uitgekomen. Kortom, het is wederom gelukt om een creatieve aderlating tot stand te brengen binnen de toch al sterk afkalvende en onder druk staande kunst en cultuursector van Schiedam.

Voor meer informatie omtrent de diepere betekenis van het bovenstaande handelen in relatie met de stimulering van creatieve economie binnen Schiedam, verwijs ik dan ook graag door naar de beleidsmakers van gemeente Schiedam in kwestie.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat, linksom of rechtsom, uiteindelijk toch wel weer vol energie gewerkt gaat worden op een nieuwe locatie elders in de regio.

Spreekt eveneens voor zich dat de deuren daar natuurlijk ook van tijd tot tijd weer open zullen staan voor onze kunstlievende netwerk.'

U bent komend weekend in ieder geval nog van harte welkom bij Ron Weijers & Nikolaj Dielemans tijdens het Open Atelier/Open Studio

weekend 6 & 7 Mei 2017 - 12.00 - 18.00

Gedurende het weekend zaterdag 6 en zondag 7 mei 2017 van 12:00 tot 18:00 uur stellen de Schiedamse kunstenaars Ron Weijers en Nikolaj Dielemans, voor de laatste keer hun ateliers aan de Nolenslaan in Schiedam open voor bezoekers.

U bent van harte welkom om onder het genot van een drankje, een laatste kijkje te komen nemen in de ‘Schiedamse keuken’ van de kunstenaars.

Een flinke hoeveelheid oudere & nieuwere en grotere & kleinere werken staan in alle rust te wachten op een geschikte en welwillende nieuwe eigenaar...

Adres: Mgr. Nolenslaan 99B in Schiedam - geopend van 12:00 uur tot 18:00 uur

(gratis parkeren op het terrein van het gebouw ingang aan het Lieftinckplein).

Kunstenaars ziedend op gemeente Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws