dinsdag, 17 mei 2016 09:14

Kunstlezing over Schiedamse kunstenaars

Schiedam - Donderdag 19 mei om 20.00 uur geeft Julia Snikkers een lezing over Schiedamse kunstenaars in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam.

In Schiedam wonen en werken veel kunstenaars, die zowel in het heden als het verleden, vaak een goede naam en reputatie hebben (gehad).

In de collectie van het Stedelijk Museum Schiedam zijn dan ook veel kunstwerken van verschillende Schiedamse kunstenaars opgenomen. Zo hangt er werk van van o.a. Diet Wiegman, Sjef Henderickx, Inge van Haastert, Peter Hellemons, Esther Zitman, Daan van Golden, Albert Verkade, Gerard van Soest, Marjo van Soest, Henny van Leeuwen Sarah van der Pols en Marcel Wesdorp.

Spreekster Julia Snikkers is in het Schiedamse kunstcircuit geen onbekende en heeft met veel (Schiedamse) kunstenaars een persoonlijke band. Tijdens deze lezing vertelt Julia meer over de Schiedamse kunstenaars en hun werk. Verschillende van de bovenstaande kunstenaars zullen tijdens de lezing aanwezig zijn.

Inloop vanaf 19.30, de lezing start om 20.00 uur. Toegangskaarten à € 5,- zijn ook aan de deur verkrijgbaar. Het is ook mogelijk om alvast aan de melden via 010 714 63 30 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze lezing is onderdeel van de reeks 'Nederlandse Kunst na 1945' die iedere derde donderdag van de maand wordt georganiseerd door de Bibliotheek Schiedam in samenwerking met het Stedelijk Museum Schiedam.

Kunstlezing over Schiedamse kunstenaars

Advertentie