woensdag, 02 maart 2016 20:46

Kunstwerk in de Botenbuurt na afronding ophoging

De Botenbuurt in de wijk Woudhoek krijgt een eigen kunstwerk om identiteit van de wijk en binding met de buurt te benadrukken en te versterken. Na de afronding van de ophoogwerkzaamheden in de Botenbuurt in Schiedam-Noord wordt het kunstwerk op de Westlander geplaatst.

Het idee voor een kunstwerk komt van buurtbewoner Barbara de Kooter, die zich in 2013 meldde bij wijkprocesmanager Marcel Kreuger en de gemeente Schiedam. Zij informeerde, in samenwerking met de cultuurscouts van Mooi Werk en de afdeling cultuur van de gemeente Schiedam, overige Botenbuurtbewoners over het idee en riep haar buren op om mee te denken.

Een groep van zes enthousiaste wijkbewoners is vervolgens met de Adviescommissie Beeldende Kunst en de cultuurscout een opdracht voor een kunstwerk specifiek voor de Botenbuurt gaan formuleren. Daaruit volgde een opdracht aan drie kunstenaars die een schetsontwerp hebben gemaakt, gebaseerd op de wensen van de bewoners.

Uit de drie schetsontwerpen is het voorstel van kunstenaar Milou van Ham geselecteerd. Een kunstwerk dat bedoeld is als markering en herinnering aan de ophoging en dat de identiteit van en binding met de Botenbuurt versterkt. Het kunstwerk - in de vorm van een meiboom - zal in het najaar, na de ophoging, geplaatst worden in de wijk op een nader te bepalen plaats op het grasveld aan de Westlander.

Voor vragen over dit plan en over mogelijke participatie kan contact worden opgenomen met de betrokken buurtbewoners via stichting Mooi Werk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 010-273 47 80.

Meer informatie over kunstenaar Milou van Ham op www.milouvanham.com

Kunstwerk in de Botenbuurt na afronding ophoging

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws