maandag, 14 augustus 2017 22:57

Kunstwerk met koffie

Schiedam - Hoe drink jij je koffie? Is een project van Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond, in samenwerking met de cultuurscouts van Mooi Werk.

Koffie drinken doen we bijna allemaal, maar iedere cultuur doet dat op haar eigen manier. Dat geldt ook voor eten, feestvieren, herdenken en kunst maken.
Het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond heeft het initiatief genomen om een herdenkingsmonument voor de wijk te realiseren. Een plek voor alle culturen om stil te zijn bij bijzondere momenten.

Het ACCR en de cultuurscouts nodigen je uit om mee te denken over een nieuw kunstwerk voor de wijk Nieuwland.

Als startpunt van dit project organiseren zij voor alle belangstellenden uit de wijk uit voor een informatief, maar vooral lekker diner op donderdag 31 augustus. De chefkok is Maher al Sabbagh, die een meester is in het serveren van verschillende gerechten uit alle windstreken. Tegelijkertijd wordt stilgestaan bij wat in verschillende culturen belangrijk is als het gaat over rituelen, herdenkingen en tradities. Op deze avond zullen Nieuwlanders de eerste fragmenten van de wijkmusical ‘Typisch Nieuwland’ presenteren.

Het diner is het startpunt van het project 'Hoe drink jij je koffie?'. In september zal een kunstroute door de wijk worden georganiseerd. En er staat er een lezing door Hans Luiten op het programma, met als centrale vraag: waarover verbaas jij je in een andere cultuur?

Diner op 31 augustus
Tijd: 17.30-20.30 uur
Locatie: Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond, Albardastraat 67, Schiedam
Opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 010-273 47 80 of vul een inschrijfformulier in via cultuurscouts.stichtingmooiwerk.nl

Wilt u meer weten over dit project, neem dan contact op met cultuurscout Ineke Hagen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Kunstwerk met koffie

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws