vrijdag, 07 augustus 2015 18:12

Kunstzinnige gevelstenen en uithangborden maken in Schiedam-West

Achter iedere gevel schuilt een verhaal
Buurt op je Bord is een project in Schiedam-West waarbij buurtbewoners onder leiding van kunstenaar Rob van der Ven, fotograaf Hans Sloot en smid Paulûs van der Jagt unieke en kunstzinnige gevelstenen, beelden en uithangborden maken voor hun eigen woning. Objecten die stuk voor stuk iets vertellen over de bijzondere bewoners van de woning. Hoe goed ken jij je buren?

Ga in het najaar van 2015 zelf aan de slag
Dit project is bedoeld voor bewoners van de Vlaardingerdijk en achterliggende straten in Schiedam-West. Gaat het al kriebelen en heb je zin om te beginnen? Leuk, lees dan hieronder hoe je je moet aanmelden.
Denk je niet erg creatief te zijn of heb je geen idee waar je moet starten? Geen paniek, de docenten helpen je op weg en nemen de tijd voor de voorbereiding en de ontwikkeling van jouw kunstwerk.
In de workshops ga je onder andere aan de slag met de volgende technieken: glas in lood, fotograferen en bewerken, glassnijden en keramiek (kleien).

Data: 15 sep, (introductie), 22, 29 sep, 6, 13, 27 okt, 3, 10, 17, 24 nov, 1, 8 en 15 dec.
Locatie: Aleidastraat 77, Schiedam (Glasatelier Rob van der Ven).
Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur.
Kosten: € 20,- per deelnemer.

Tientallen bewoners uit Schiedam-West gingen je voor!
In 2012 maakten bewoners van Schrijversbuurt-Noord onder leiding van beeldend kunstenaar Rob van der Ven, fotograaf Hans Sloot en smid Paulûs van der Jagt kunstzinnige geveldecoraties en vertelden daarmee hun eigen verhaal. De meeste uithangborden, beelden en gevelstenen zijn nog steeds te zien in de Aleidastraat, Bilderdijkstraat, Nicolaas Beetstraat, Filips van Bourgondiëstraat, Mariastraat, Westfrankelandsestraat en de Huysmansstraat.
Tien bewoners maakten samen met fotograaf (en buurtbewoner) Hans Sloot een foto die iets vertelt over hun eigen leven. Die foto op hun gevel is bevestigd. Vijftien bewoners maakten uithangborden van keramiek, hout en glas-in-lood onder leiding van beeldend kunstenaar (en buurtbewoner) Rob van der Ven. Paulûs van der Jagt van IJzerij Paulus hielp de bewoners om de kunstwerken te voorzien van het noodzakelijk smeedwerk om de borden aan de gevels te bevestigen.

Buurt op je Bord in Schiedam-West in 2012. Foto's Sjef van Duin.

Kunstzinnige gevelstenen en uithangborden maken in Schiedam-West

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws