woensdag, 10 juni 2015 16:02

Laatste Andalus Voices en benefietconcert dit weekend in Grounds

Zondagmiddag 14 juni vindt een benefietprogramma plaats ter ondersteuning van de slachtoffers van de islamitische Staat in Noord-Irak. De opbrengst komt ten goede aan vrouwen en meisjes in de vluchtelingenkampen in Koerdistan.

In het conflictgebied Irak-Koerdistan vallen veel slachtoffers, vooral vrouwen en kinderen. Verkrachting wordt ingezet als wapen om de gemeenschap te ontwrichten. Vrouwen en meisjes verliezen hun eer en hun recht op een menswaardig bestaan. Meer dan 2500 jonge vrouwen en meisjes zijn ontvoerd, verkracht of verkocht als (seks)slavin door de extremisten van IS.

Het benefietprogramma bestaat uit optredens van musici: Monir Goran, Saleh Raouf en Talib Rasool, die op originele Koerdische instrumenten spelen. Ook zijn zangeressen Nieloefaar Bahadori (bekend van The Voice Kids)en Samira Dainan van de partij.

Schrijvers Abdelkader Benali, Firoozeh Farjadnia (Koerdistan – Iran) en Sarwar Joanroy (Koerdistan – Irak) lezen voor uit hun werk.

Na het programma is er gelegenheid om boeken van de schrijvers en kunstwerken van Dilvin Shengali te kopen; een deel van opbrengst is voor de meisjes in Koerdistan.

Alle kunstenaars treden belangeloos op. Steun deze actie van Stichting Sévè en kom ook! De vluchtelingen hebben je hulp hard nodig!

Datum: zondag 14 juni
Locatie: Grounds, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam
Aanvang: 15:00 uur / DOORS: 14:30h
Entree: Volw: €15 / Kinderen tot 12 jaar: €10
Kaartverkoop: https://www.reswmdc.nl/kassa/index.php?v=347&m=83fc59b9487deadda0de8638281a40e6

Andalus Voices presents: Malhoun Jazz in Grounds
Andalus Voices is een reeks bijzondere concerten over de rijke variatie aan Andalusische repertoires en stemmen. Van Arabo Andalus tot Jazz Andalus en van Flamenco tot Sefardi-Ladino Andalus Voices is een unieke samenwerking tussen internationale topartiesten en virtuozen uit Nederland, die het verhaal vertellen van het mystieke muzikale verleden van Al Andalus en het Andalusië van vandaag. Per programma wordt ook een lezing, voor- en nagesprek en of workshop aangeboden.

Malhoun Jazz
Malhoun ster Sanaa Marahati zingt de Marokkaanse levensliederen onder muzikale begeleiding van het Ahaddaf Quartet en het Amsterdams Andalusisch Orkest. Marhati wordt geroemd om haar karakteristieke gouden Maghreb-stem en men beschouwt haar als de opvolgster van Malhoun legende Zohra El Fassiya.

Voor meer informatie en uitgebreide speellijst bezoek je de website van Andalus Voices: http://andalusvoices.nl/

Datum: zaterdag 13 juni
Locatie: Grounds, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam
Aanvang: 21:00 uur / DOORS: 20:00h
Entree: €20
Facebook event: https://www.facebook.com/events/786899054738744/
Kaartverkoop: https://www.reswmdc.nl/kassa/index.php?v=319&m=000af31868240eef6a22a4a59773e1e6 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws