vrijdag, 05 februari 2016 09:23

Laatste gratis oplaadpaal in gebruik in Vlaardingen

Op 27 januari nam wethouder Ruud van Harten hem in gebruik: de laatste nieuwe oplaadpaal van het project waarbinnen inwoners en ondernemers gratis een oplaadpunt in de openbare ruimte konden aanvragen voor elektrische auto’s. Vlaardingen is nu 43 openbare oplaadpalen rijk. Ruim anderhalf jaar lang konden inwoners van Vlaardingen en Vlaardingse bedrijven een gratis oplaadpunt in de openbare ruimte aanvragen voor hun elektrische auto’s. Het project werd gefinancierd door de voormalige stadsregio Rotterdam. In totaal zijn 37 oplaadpalen geplaatst. Met de 6 openbare oplaadpalen die er al waren telt Vlaardingen nu 43 openbare oplaadpalen. De oplaadpalen kunnen door twee auto’s tegelijk worden gebruikt.

Wie nu een elektrische auto koopt en geen eigen terrein heeft om een oplaadvoorziening te plaatsen, wil natuurlijk ook graag zo’n oplaadpunt in de directe omgeving van de eigen woning. Er hebben na afsluiting van het project al weer zo’n 20 bewoners bij de gemeente om een oplaadpaal gevraagd. Binnen de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag worden de mogelijkheden bekeken voor de start van een nieuw project. Maar voorlopig zijn nieuwe bezitters van een elektrische auto aangewezen op het bestaande netwerk aan oplaadpalen (zie www.vlaardingen.nl/duurzaamheid).

Voor de gesprekken die Vlaardingen hierover heeft binnen de metropoolregio is het wel belangrijk om een goed beeld te hebben van de vraag naar openbare oplaadpunten. Als je niet beschikt over parkeergelegenheid op eigen terrein en een oplaadpunt in de directe omgeving van jouw woning/bedrijf zou willen, geef dit dan door aan de gemeente via het contactformulier op www.vlaardingen.nl/contactformulier.

Laatste gratis oplaadpaal in gebruik in Vlaardingen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws