woensdag, 10 februari 2016 08:08

Laatste kans voor aanmelden burgertop G1000Schiedam

Deze week komen er nog herinneringen in de bus bij de, ingelote Schiedammers. Onlangs ontvingen duizenden Schiedamse, inwoners van 16 jaar en ouder een uitnodiging voor de G1000. De burgertop vindt plaats op zaterdag 27 februari 2016 in de Margriethal in Schiedam.

De aanmeldingen voor de burgertop stromen binnen. “Vanuit alle groepen melden mensen zich aan: bewoners, politici, vrije denkers”, aldus Bernard Boode secretaris van G1000Schiedam. “We zijn tevreden, echter hoe meer Schiedammers hoe beter! Vooral ondernemers en ambtenaren mogen zich nog wel aanmelden, ongetwijfeld hebben zij ook ideeën voor de stad.” Boode vervolgt: “G1000 gelooft in de kracht van het hele systeem: alle belangrijke partijen doen mee aan het gesprek. Zo worden we samen verantwoordelijk voor het resultaat: burgers, vrije denkers, werkgevers en de overheid.”

De aanmeldtermijn is met een week verlengd. Geïnteresseerden kunnen zich nu tot en met zondag 14 februari aanmelden via www.g1000schiedam.nl.

Vrijwilligers gezocht

Naast deelnemers is de organisatie van de G1000 ook nog op zoek naar vrijwilligers voor de dag zelf. “Denk aan taken in de ontvangst, gastvrijheid, parkeren, catering en logistiek. Broodnodig om alle Schiedammers een prettige en goed verzorgde dag te bezorgen”, zegt Boode. Aanmelden kan via www.g1000schiedam.nl, Word vrijwilliger!

Blauwe molen

Afgelopen week kleurde de molen De Kameel blauw om aandacht te vragen voor de aanmeldweek van de burgertop. “De molens zijn al echte eye catchers natuurlijk, in blauw uitgelicht valt nog meer op! We hebben ook uit het buitenland reacties en retweets gekregen. Fantastisch toch!”, zegt Boode.

G1000 - Groep van 1000

De burgertop, zoals een G1000 is, is een initiatief van een aantal bevlogen Schiedammers die vinden dat democratie meer moet zijn dan een keer in de vier jaar naar de stembus gaan. De G1000 geeft inwoners een stem en daarmee de mogelijkheid bij te dragen aan datgene wat de Schiedamse burger echt belangrijk vindt, en wel in de vorm van een top 10 met belangrijkste onderwerpen. De naam G1000 staat voor een Groep van 1000 mensen, vergelijkbaar met de G7, het forum van zeven vooraanstaande industriële staten.

De eerste burgertop van Schiedam wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente Schiedam, Fonds Schiedam Vlaardingen, De Groot Fonds, Komkids, Nolet, Steunpunt Vrijwilligers, Tip to toe Bodycare, Frankeland en Incluzio.

Ook bijdragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor de mogelijkheden.

Laatste kans voor aanmelden burgertop G1000Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws