woensdag, 13 april 2016 19:55

Laatste weekend van april veel lokaal muzikaal talent in KF

Vlaardingen - TOKOLOKO, de leukste plek om (gratis) nieuwe bands te checken en ontdekken. Dit keer op 29 april in de Kroepoekfabriek twee toffe acts: Laura Palmer en The Minor Details. Deze Tokoloko is een tip voor mensen die houden van bands zoals The Cure, Echo and the Bunnymen en Sonic Youth.

Elke maand kun je in De Kroepoekfabriek terecht voor TOKOLOKO.Dé leukste plek om (gratis) nieuwe bands te checken en ontdekken. Neem nu Laura Palmer. Na een zorgeloze jeugd als homedemo project van één van de bandleden, dat het levenslicht zag in het jaar 2012, wilde Laura op eigen benen staan. In navolging van Mark (basgitaar) heeft Niek zich door Laura laten verleiden door de zang voor zijn rekening te nemen. In 2014 doet Laura vervolgens afstand van haar drumcomputer en weet Gabriel te overtuigen om de drums te vervangen door the real shit. Het resultaat: pure shoegaze met new wave invloeden. Laura’s muziek kan worden omschreven als alternative rock en waarbij gelaagde gitaren met retro synths in gestructureerde en melodische songs worden gecombineerd. Beïnvloed door Joy Division en new wave bands als The Cure, The Sound en Echo & the Bunnymen, produceert Laura een muur van geluid die doet denken aan shoegaze bands van begin jaren 90. Maar ook hedendaagse postrock invloeden zijn terug te horen als Laura de registers opengooit. Doordrenkt met effecten leidt dit tot een verrassend authentiek en puur geluid. Klinkt als: Echo and the Bunnymen, Joy Devision.

The Minor Details

The Minor Details is een Rotterdams trio bestaande uit zanger/gitarist Jeroen S. Rozendaal, bassiste Christine Madern en drummer Max Maas. Samen spelen ze met verschillende aspecten uit de pop en indierock en gooien daar af en toe ineens een flinke scheut punk overheen. The Minor Details is een band die met een combinatie van noise pop en indierock zorgt voor een toffe sound. Het leuke daarvan is dat ze kunnen raggen zonder een agressief gevoel op te wekken. Snoeiend gitaarwerk is hier meer een geval van juichen dan van slopen. Hun neutrale uitstraling en hun liedjes over het leven maken van The Minor Details een intiem gezelschap voor de luisteraar. Klinkt als: Editors, Sonic Youth.

VRIJDAG 29 APRIL 2016
TOKOLOKO met LAURA PALMER en THE MINOR DETAILS
deur open: 20:30 uur, aanvang: 21:00
GRATIS ENTREE
Meer info: http://www.kroepoekfabriek.nl/agenda/tokoloko-laura-palmer-the-minor-details/

Het volledige en actuele programma van De Kroepoekfabriek is te vinden op: www.kroepoekfabriek.nl

Laatste weekend van april veel lokaal muzikaal talent in KF

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws