donderdag, 23 juni 2016 23:36

Laatste weken Snapshot of a larger order

Schiedam - Nog tot en met 17 juli is de kunstmanifestatie ‘Snapshot of a larger order’ in de Schiedamse Noletloodsen te zien. Sinds de opening medio april kwamen al bijna 10.000 bezoekers naar de enorme voormalige houtloods om het nieuwe werk van twintig (inter)nationaal gewaardeerde kunstenaars te zien. Twijfel niet langer en kom naar Schiedam om de tentoonstelling te beleven! Zie https://popuptv.nl/pop-up-tube/popuptv-reportage-snapshot-of-a-larger-order 

In een gebied waar de 18e-eeuwse binnenstad en het industriële karakter van de haven op een spannende manier samenkomen, laten Marjolijn van den Assem, Hans van Bentem, Maria Blaisse, Florette Dijkstra, Wineke Gartz, Harry Haarsma, Bernadet ten Hove, Claudy Jongstra, Kinke Kooi, Mirjam Kuitenbrouwer, Ton van der Laaken, Birthe Leemeijer, Jan van Munster, Olphaert den Otter, Karin van Pinxteren, Ewoud van Rijn, Roland Schimmel, Winnie Teschmacher, Simon van Til en Robert Zandvliet nieuw werk zien. Dat deden ze op uitnodiging van De Ketelfactory, waar zij allen eerder exposeerden. De kunstenaars leggen relaties tussen kunst, filosofie, wetenschap en literatuur. De tentoonstelling wordt vergezeld door het prachtige boek ‘Oerstof’ (van Florette Dijkstra en Guus Rijven), een wandelgids (geschreven door Lucette ter Borg) en de film ‘Movement towards a larger order’ van Kim Everdine Zeegers.

Keteltheater

Op het terrein van de Noletloodsen is het Keteltheater: een inspirerende plek met een afwisselend randprogramma waaronder lezingen, concerten en theater. Van 1 t/m 17 juli a.s. is de voorstelling van Romana Vrede en CLUB GEWALT ‘Who’s afraid of Charlie Stevens’ te zien. In een voorstelling vol dans, film en muziektheater wordt het verhaal verteld van Charlie Stevens, de ernstig autistische zoon van actrice en theatermaker Romana Vrede. Bekijk het volledige programma op www.snapshotschiedam.nl/agenda

Ketelkantine

Een verfijnde grootmoeders keuken. Dat is de Ketelkantine. Op de kaart van het pop-up restaurant staan heerlijke én eenvoudige biologische gerechten voor een eerlijke prijs. Het seizoen en lokale producten bepalen de kaart. Onder meer sla en kruiden komen uit de eigen pop-up tuin ‘Farm of the World’, een samenwerking met Hans Engelbrecht van De Groene Stap en kunstenaar Claudy Jongstra.

Expeditie Snapshot

Snapshot is leuk voor jong én oud. Met behulp van een speels reispakket gaan kinderen op een spannende ontdekkingsreis en ontdekken ze de kunstmanifestatie, de Noletloodsen én zichzelf. Kinderen van 6 t/m 12 jaar verdiepen zich spelenderwijs in de kunstwerken, worden uitgedaagd om (kinder-) filosofische vragen te beantwoorden, doen onverwachte dingen met bekende materialen en werken samen om de rebus te kraken.
www.snapshotschiedam.nl

Laatste weken Snapshot of a larger order

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws