donderdag, 31 maart 2016 08:58

Ladies' Circle overhandigt cheque aan De Buurtvrouw

nieuwe stadsblad

Dinsdagavond 29 maart nam Miranda Pol van De Buurtvrouw een cheque ter waarde van € 5.000,- in ontvangst van de Ladies' Circle Schiedam-Vlaardingen (LC04).

De Buurtvrouw heeft tot doel buren met elkaar te verbinden en het saamhorigheidsgevoel te versterken. De locatie in de Van Beverenstraat in Schiedam-West is sinds september 2015 geopend. Hier kan jong en oud, met of zonder beperking terecht voor een praatje of een bakkie koffie. Maar ook voor interessante workshops en cursussen, die worden gegeven door buurtgenoten. Zo gaat De Buurtvrouw de strijd aan tegen individualisering en vereenzaming.

Om De Buurtvrouw te steunen heeft LC04 het afgelopen jaar de handjes flink uit de mouwen gestoken. De dames hebben geholpen bij het opknappen van de locatie en organiseerden een kookworkshop, een kinderbakworkshop en een inspiratieavond om geld in te zamelen. De opbrengst van deze acties bedroeg € 2.500,-. De NGSK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) heeft het bedrag verdubbeld naar € 5.000,-. De Buurtvrouw zal het geld gebruiken voor nieuwe zonwering en nieuwe knutselmaterialen.

Ladies' Circle overhandigt cheque aan De Buurtvrouw

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws