zaterdag, 26 november 2016 12:32

Lancering van een nieuw Schiedams theaterproject op locatie

Schiedam - In het wild, locatietheater in de wijk verbindt Schiedams cultureel erfgoed en verhalen van Schiedammers in al hun verscheidenheid van nu. Samen met Schiedammers laten drie theatermakers de stad en haar verhalen zien. Het locatietheater gaat op drie plekken in Schiedam plaatsvinden in juni 2017, in opdracht van gemeente Schiedam.

De lancering van In het wild is op 8 december 2016 van 19.00 tot 20.00 uur.
Locatie: KC Kunst Caffé, Hoogstraat 99 Schiedam.

Drie theatermakers (Stephan W. Zeedijk, De Stokerij, en Theater in Context) maken locatietheater op drie Schiedamse locaties, te zien in drie weekenden in juni 2017. De coördinatie van het project is in handen van Mooi Werk.

Start van het project op 8 december

Wethouder cultuur Marcel Houtkamp trapt af op donderdagavond 8 december. Hij doet uit de doeken waarom hij zo blij is dat zijn wens voor locatietheater in Schiedam in vervulling gaat. Marcel Houtkamp: ‘Schiedammers leefden vroeger op straat, want daar gebeurde het. Lief en leed werd buiten gedeeld. Iedereen deed mee. De stadshistorie is rijk, iets om op terug te zien. Schiedammers samenbrengen en cultureel erfgoed delen, leidt tot een unieke combinatie: theater op locatie, iets om van te genieten!’

Laat je alles vertellen over het concept (buitengewone ontmoetingen met Schiedammers, in het wild!). Ontdek op welke plekken het locatietheater gaat plaatsvinden (alledaagse, maar daarom juist bijzondere locaties). Maak kennis met de theatermakers en hoor hoe je kunt meewerken aan dit Schiedamse theaterproject, voor of achter de schermen.

Op zoek naar Schiedammers

Wat maakt ons Schiedammers, in al onze verscheidenheid, uniek? Wat is het Schiedamse DNA? Wat zit er hier nog meer in het water, behalve jenever?
Passievolle amateurspelers, muzikanten, zangers en dansers: opgelet!
Creatieve koks, decorbouwers en gidsen; jou willen we!
Buitengewoon goede tuinders, kostuummakers, schrijvers en andere vrijwilligers: laat je zien op 8 december!

Drie theatermakers

De drie theatermakers die zullen werken op locatie zijn Stephan W. Zeedijk (http://www.wrister.nl/), Ingrid Duindam en Mirjam Veldhuijzen van Zanten van Theater in Context (http://www.theaterincontext.nl/Theater_in_Context.html) en Anne Rats, Koen Wouterse en Yorick Zwart van De Stokerij (http://destokerijschiedam.nl/).

Schiedam als decor

Schiedam is werelds. Er is ruigheid aan de Maas, uitkijkend op grote broer Rotterdam en de overburen Pernis en Heijplaat. De altijd en eeuwige competitie met de haringkoppen uit Vlaardingen. De trots voor de lokale bedrijven die op het eigen vakgebied meedoen met de wereldtop.
Daarnaast is Schiedam gezellig en knus, met diverse trefpunten in verschillende wijken. Buurtjes met een winkelcentrum waar de slager, de bakker en de bloemist plekken zijn om je stadsgenoten te treffen.
Schiedam is ook groen en kunstzinnig, met (stads)parken om uit te waaien en meer dan 100 kunstwerken in de openbare ruimte. De theatermakers leggen tijdens de lancering hun keuze voor de locaties uit.

Meer informatie? Projectcoördinator Bob van der Lugt is bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-24534598 / 010-2734780, Hoogstraat 97, 3111 HC Schiedam.

Lancering van een nieuw Schiedams theaterproject op locatie

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws